Talita

Keresztény női magazin

Tiltakozó levél a kánaáni nyelvjárás ellen!

kanaani_tiltakozas
Itt az idő: szólaljunk fel együtt az érthetetlen keresztény szakzsargon, vagy ismertebb nevén a „kánaáni nyelvjárás” ellenében! Legyen minden letisztult és egyszerű, hogy a teljesen kívülállók is bekapcsolódhassanak az egyházi dolgokba, anélkül, hogy előtte évekig folytatnának bibliaiskolai tanulmányokat! Az alábbiakban egy felszólító, sőt toborzó levelet teszek közzé, remélem, sorra érkeznek majd tőletek a reakciók!

Kedves Testvérem!

A názáreti Jézus Krisztus nevében köszöntelek téged, aki megmostad ruhádat a Bárány drága szent vérében!

Bizonyára te is észrevetted, hogy eklézsiaszerte komoly problémával küszködünk, miközben ebben az utolsó idős, apokaliptikus korban futunk az előttünk lévő versenypályán ama nap felé. Problémánk nem más, mint az érthetetlen beszéd. Tisztán kell látni: nem tűrhetjük tovább, hogy kánaániul hirdessük az Írást, ezáltal kirekesztve a nem hívőket a Testből és abból a koinoniából, melyben megigazultakként mindannyian részesülhetünk!

Furcsa is, hogy egyesek nem törekszenek az érthetőségre, hiszen Az, Akiben Isten minden ígérete igenné és ámenné lett, a kenózisban letette önmagát értünk, és inkarnálódott azért, hogy Vele találkozzunk – például amikor isszuk a vérét és esszük a testét. Az élő Ige, az Utolsó Ádám, főpapunk Melkisédek rendje szerint mindent elkövetett, hogy az egyszerű emberek is – teológiai szakkifejezések nélkül – vele együtt új életre támadjanak fel, miután óemberük megfeszíttetett a halálban. Most őszintén: ilyen előzmények után hogyan jövünk ahhoz, hogy a folyton bibliai szófordulatokat idéző nyelvezettel megnehezítsük mások dolgát? Távol legyen!

Éppen ezért van egy megoldási javaslatom. Beállva a Fiú kenete alá, és bírva az Atya áldó kezét, szervezzünk olyan agapéval egybekötött konferenciasorozatot, ahol újra meg újra átbeszéljük, mit tehetnénk a szakzsargon használatával szemben. Így akár az elegy-belegy nemzetek is félelem nélkül csatlakozhatnak majd Krisztus Mennyasszonyához!

Ha egyetértesz ezzel a kezdeményezéssel, vedd fel a szellemi fegyverzetet, és állj őrhelyedre: ne feledd, a mi harcunk nem test és vér, sem testvér ellen van, hanem – ezúttal – a kánaáni nyelvjárással szemben. Erősítsen meg tégedet Jeshua, aki a trónszékben ül, és akinek lába alá vetett zsámoly a teremtett világ!

Elcsöppenő szeretettel:
Fa Pál
pap

 

Sytka bácsi


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162