Talita

Keresztény női magazin

Tiszta szív –Tiszta divat

purefashion3
A Pure Fashion (Tiszta Divat) Misszió egy, a Katolikus Egyház támogatásával működő nyolc hónapos képzés, 14 és 18 év közötti lányok részére. A program felkeltette az érdeklődésemet, mert szerettem volna magabiztosabbá, nőiesebbé válni, megtanulni, mi áll jól nekem, hogyan lehetek csinos, és mindeközben hiteles, hívő keresztény fiatal.

A program célja, hogy ráébresszen emberi, istengyermeki, női méltóságunkra, s arra, hogy hivatásunk a legtisztább szépség megélése. Segítséget nyújt a testi-lelki harmónia megteremtésében, s abban, hogy ezt a mindennapokban hogyan élhetjük meg. A képzésnek voltak ugyan apróbb hibái, hiányosságai, de összességében örülök, hogy részese lehettem. Nagyon jó kis csapat lettünk végül, és sok mindent kaptam, tanultam; alakultam. Jobban el tudom fogadni, aki és amilyen vagyok, s értékelni azt, hogy női testem-lelkem a Szentlélek temploma.

purefashion1A program a tanév elején kezdődött. Általában havi egy-két alkalommal találkoztunk, ilyenkor különféle témákról beszélgettünk, vagy külsőnket és bensőnket érintő előadást hallgattunk. Témánk volt többek között önismeret, vérmérsékleti és személyiségtípusok, hit, közösség, párkapcsolat, tisztaság… Megtudhattuk, milyen testalkatúak vagyunk, milyen színtípusba tartozunk, s hogy ebből adodóan mi illik hozzánk, mi áll jól nekünk. Hallhattunk szépségápolási tippeket és hogy hogyan emelhetjük ki előnyös adottságainkat ízléses, csinos, de nem kihívó öltözködéssel, sminkkel. Az egyik alkalom az etikettről szólt, ekkor elmentünk egy étterembe, ahol Habsburg Christiana főhercegnő volt a vendégünk. „A legnagyobb Király gyermekeiként mindannyian hercegnők vagyunk!”, mondta Isten hercegnőire, gyermekeire utalva.

purefashion2

A rendszeres találkozók mellett részt vehettünk szentségimádáson minden hónap harmadik csütörtökén – fiatalokkal fiatalokért, a tisztaság erényének megéléséért. Az Angyalmisszió keretében játékokat, különféle programokat szerveztünk állami gondozott kisgyerekeknek, egy napra az “őrangyaluk” voltunk. Nagyböjtben egy lelkigyakorlatos Szív és léleksminkelés – hétvégén vettünk részt, ahol őszinte és inspiráló tanúságtételeket is hallhattunk.

A program csúcspontja és záróakkordja pedig a Pure Fashion gála, divatbemutató volt. Erre táncpróbákkal, ruha-, illetve mozgás- és járáspróbákkal, no meg persze nagy izgalommal készültünk. A képzés folyamán végig regnum christis megszentelt életűek, atyák, önkéntesek kísértek minket.

A Pure Fashionről: „Önbizalmat ad, és ráébreszt arra, hogy el kell fogadnunk önmagunkat.” „Megtanuljuk, hogyan fejezzük ki a belső értékeinket az öltözködésünkkel, és hogyan teremtsünk testi-lelki harmóniát.” „Fontosnak tartom, hogy úgy tudjunk beilleszkedni a társadalomba, hogy közben mindig szem előtt tartsuk: Isten gyermekei vagyunk, és eközben igényesen, jól nézzünk ki.” „A legfontosabb szerintem az, hogy igazi nővé váljunk, az örömet, belülről fakadó szépséget és a tisztaságot sugározzuk a környezetünk felé.”

Mellen Teodóra

Ajánlott cikkeink:

“Szépségünkkel is szolgálhatjuk Istent”

“Dögös pasik, bomba nők” – a Bibliában

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162