Talita

Keresztény női magazin

Tojással töltött fasírt

fasirt1
„Én még nem ettem Editénél finomabb fasírtot sehol, pedig egészen egyszerű” – így ajánlja a következő receptet a heti szerkesztő, K.L.

Hozzávalók:
50 dkg darált sertés hús
2 nagyobb fej vöröshagyma, apró kockákra vágva
3-4 gerezd fokhagyma összenyomva vagy apróra vágva
só, bors ízlés szerint (a gyerekek kedvéért a borsot el is lehet hagyni!)
2 tojás
2 áztatott zsömle vagy 3-4 szelet áztatott kenyér
zsír és zsemlemorzsa az őzgerinc-tortaforma kikenéséhez

Az egybesütött fasírt töltéséhez 4-5 db főtt tojást lehet számítani.

fasirt2

A hozzávalókat összekeverjük, majd a kizsírozott, zsemlemorzsával meghintett őzgerinc-formájú tepsibe beletesszük a fele mennyiségű húst. Erre helyezzük a főtt tojásokat, majd a maradék hússal befedjük. Végül megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával a tetejét.
Előre melegített forró sütőbe tesszük, és amikor már levet eresztett a hús, lassú lángon folytatjuk a sütést kb. 45-60 percig. Célszerű alufóliával letakarni sütés közben, hogy ne száradjon ki a fasírozott.
Időnként lehet ellenőrizni, hogy átsült-e vagy még folytatni kell a sütést. Ha már átsült, az alufóliát levéve még 5 percig nagy lángon pirítjuk, hogy szép piros legyen a teteje.
Hagyjuk kihűlni teljesen (ez fontos!), akkor kiborítjuk a formából a kész fasírozottat, és szeleteljük.

Ebédre petrezselymes burgonyát és savanyúságot kínálunk hozzá, de vacsorára is kiváló egy kis ecetes-hagymás krumplisalátával.

 

Ráczkevy Edit


Hozzá illő receptjeinkből:

Céklasaláta

Spenótos tészta

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162