Talita

Keresztény női magazin

Túrós tört burgonya medvehagymával

Turos-tort-burgonya2
Ez az ebéd fantastico molto!!! – mondta nekem a zenét tanuló lányom, miután megette a medvehagymával ízesített túrós tört burgonyát.

 

 

Hozzávalók:

Kb. másfél kg héjában főtt burgonya, azaz krumpli
só ízlés szerint
3-4 evőkanálnyi olívaolaj
fél kg tehéntúró
1 nagy csokor medvehagyma

A héjában főtt burgonyát nagyon apró kockákra vágom, vagy még melegen összenyomom. Belekeverem a túrót és az olívaolajat. Ízesítem sóval. A csokor medvehagymát levelenként megmosom, csíkokra vágom, és beleforgatom a masszába. Tepsibe vagy tűzálló tálba teszem, és kb. 200 fokon rövid ideig átsütöm, amíg a teteje egy kicsit megbarnul.

Böjti péntekekre kiváló ebéd, nyers salátát érdemes mellé enni. Ünnepi ebédeken gazdag, vendégváró köretként is lehet tálalni sült vagy rántott hús mellé. Ha nincs medvehagyma, apróra vágott vöröshagyma is finom ízt ad neki, tetejét pedig megszórom petrezselyemmel.

(Utólag lányom elárulta, hogy ő majonézt is tett rá, a korosztálya ízlése szerint.)

Turos-tort-burgonya4
Kölnei Lívia

 

Korábbi medvehagymás receptjeinkből:

Sült busa medvehagymás-tormás mártással

Medvehagymás süti

Zöldfűszeres sertéshús tejfölös cukkinivel


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162