Túrós tört burgonya medvehagymával
Ez az ebéd fantastico molto!!! – mondta nekem a zenét tanuló lányom, miután megette a medvehagymával ízesített túrós tört burgonyát.
Hozzávalók:
Kb. másfél kg héjában főtt burgonya, azaz krumpli
só ízlés szerint
3-4 evőkanálnyi olívaolaj
fél kg tehéntúró
1 nagy csokor medvehagyma
A héjában főtt burgonyát nagyon apró kockákra vágom, vagy még melegen összenyomom. Belekeverem a túrót és az olívaolajat. Ízesítem sóval. A csokor medvehagymát levelenként megmosom, csíkokra vágom, és beleforgatom a masszába. Tepsibe vagy tűzálló tálba teszem, és kb. 200 fokon rövid ideig átsütöm, amíg a teteje egy kicsit megbarnul.
Böjti péntekekre kiváló ebéd, nyers salátát érdemes mellé enni. Ünnepi ebédeken gazdag, vendégváró köretként is lehet tálalni sült vagy rántott hús mellé. Ha nincs medvehagyma, apróra vágott vöröshagyma is finom ízt ad neki, tetejét pedig megszórom petrezselyemmel.
(Utólag lányom elárulta, hogy ő majonézt is tett rá, a korosztálya ízlése szerint.)
Kölnei Lívia
Korábbi medvehagymás receptjeinkből:
Sült busa medvehagymás-tormás mártással
Zöldfűszeres sertéshús tejfölös cukkinivel
Tweet