Talita

Keresztény női magazin

VassÁkosRecept – Gombacsoda-vacsora

10396551 663003897098150 145602930 n
Most, hogy esett egy kis eső, legyen hát gombacsoda a vacsora!

Vettem ¾ kg vegyes gombát (laska, csiperke, róka), s felszeleteltem.
1 csokor apróra vágott újhagymával, két marék gyöngyhagymával vajon összepirítottam, majd 30 dkg koktél paradicsomot, sót, borsot, 2 gerezd apróra vágott fokhagymát, kakukkfüvet hozzávegyítettem, és még negyedórát hagytam kis lángon a serpenyőben összefőni. A végén hozzálöttyintettem 1 dl száraz vörösbort is.

Tálaláshoz 1 dl száraz vörösborhoz 2-3 evőkanálnyi áfonyalekvárt kevertem. (Így készült az a csík a tányér közepére.)

Köretnek pedig petrezselymes vajjal héjában főtt / sült krumplit gondoltam.

A hozzávalók tehát:

  • ¾ kg vegyes gomba (laska, csiperke, róka)
  • 1 cs. apróra vágott újhagyma
  • két marék gyöngyhagyma
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 30 dkg koktél paradicsom,
  • só, bors, kakukkfű ízlés szerint
  • 2 dl száraz vörösbor

10419760 663003890431484 2069345021 n

Kérsz egy kanállal?

Vass Ákos

A képek Vass Marcell fotói.

Korábbi VassÁkosReceptek:

Leves indiai ízekkel

Sajttorta a Kedvesnek


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162