Talita

Keresztény női magazin

Vécépapír-gurigából koszorú

papir6

Egészen sokáig bírtam az elvonást, és jó ideig nem írtam vécépapír-gurigás ötletet… de ennek ezennel vége.

Valamelyik este azon kaptam magam, hogy felsorakoztatom magam elé az éppen aktuális gurigakészletet, és az államat a tenyerembe támasztva nézegetem őket tűnődve, hogy mi is lehetne belőlük… de mivel ez egy olyan hálás alapanyag, ami nem igényel sok tűnődést, a múzsa puszija ezúttal is gyorsan érkezett, és arra jutottam, ajtókoszorút készítek az én szeretett gurigáimból.

Most biztosan felsóhajtotok: már megint egy koszorú….? Hát igeen, de higgyétek el, ez más, mint a többi.

Szóval, lefestettem a vécépapír-gurigákat akrilfestékkel zöldre – kétféle zöldre, de akkor sem lett volna semmi, ha csak egyféle színt használok.

papir1

Minden gurigát laposra tenyereltem, és egyenként négy csíkra vágtam. A darabokat aztán elkezdtem sziromszerűen összeragasztani – öt sziromból lett egy virág. (A ragasztós műveleteket célszerű ragasztópisztollyal végezni – mással is lehet, de így sokkal gyorsabb.)

papir2

Addig vágtam és ragasztgattam, amíg sok-sok ötszirmú virágom nem lett: akkor fogtam ezeket, és a belsejüket is kifestettem zöldre. Két részre osztottam a virágmennyiséget. Az egyik kupacba néhánnyal több virágot tettem, ebből aztán kialakítottam egy koszorúformát – a virágokat ezután egymáshoz ragasztottam, a lehető legtöbb érintkező ponton.

papir3

A megmaradt virágokból szintén kört formáltam, ezeket is összeragasztottam – az előzőnél kisebb méretű koszorút kaptam ezzel. Ezt a kisebb koszorút a nagyobbra helyeztem, és ragasztópisztollyal jó pár ponton hozzárögzítettem.

papir4

Hőre keményedő piros gyurmából csipkebogyókat gyúrtam, 100 fokon félóra alatt kisütöttem, és amikor kihűltek, felragasztottam őket a koszorúra ide meg oda.

papir5

Ezzel készen is lett a vécépapír-gurigákból készült koszorú. Legközelebb krémszínűre festem a virágokat, és fekete bogyókat teszek rá.

Szöveg és képek: innen

Cikkeink hasonló témában:

Villanyböjt

Mikesy Orsi öko-fortélyai: nem drágább!

Élj újrahasznosítva! 2. – Napkollektor sörös dobozokból
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162