Zöldbabpörkölt rizses-lecsósan
…avagy hétfőn vacsora abból, ami a vasárnapi ebédből kimaradt…
Zöldbableves és töltött paprika volt vasárnap a menü. A zöldbabból nyersen és a rizsből főve megmaradt annyi, hogy négy ember vacsorára jóllakhat belőle – gondoltam. Kitaláltam, hogy a zöldbabot pörköltösítem egy jó fej hagymával, sóval, borssal, pirospaprikával, és feldúsítom néhány paprikával és paradicsommal, majd a végén hozzáadom a főtt rizst. Az egészet összefőztem. Félóra alatt készen is lettem.
Hozzávalók tehát képesen és szövegesen:
1 db nagy fej hagyma
20-30 dkg zöldbab
3 db zöldpaprika
2 db nagyobb paradicsom
és egy tál tegnapról megmaradt főtt rizs
só, bors, paprika ízlés szerint.
A családi „készétel barterben” egy adagot az öcsém által készített magyaros gulyásra cseréltem később.
Antalffy Yvette
A képek a szerző felvételei
Az előző főzős cikkünk:
Tweet