Talita

Keresztény női magazin

Zöldbabpörkölt rizses-lecsósan

IMG_9612
…avagy hétfőn vacsora abból, 
ami a vasárnapi ebédből kimaradt…

Zöldbableves és töltött paprika volt vasárnap a menü. A zöldbabból nyersen és a rizsből főve megmaradt annyi, hogy négy ember vacsorára jóllakhat belőle – gondoltam. Kitaláltam, hogy a zöldbabot pörköltösítem egy jó fej hagymával, sóval, borssal, pirospaprikával, és feldúsítom néhány paprikával és paradicsommal, majd a végén hozzáadom a főtt rizst. Az egészet összefőztem. Félóra alatt készen is lettem.

Hozzávalók tehát képesen és szövegesen:IMG_9608

1 db nagy fej hagyma

20-30 dkg  zöldbab

3 db zöldpaprika

2 db nagyobb paradicsom

és egy tál tegnapról megmaradt főtt rizs

só, bors, paprika ízlés szerint.

A családi „készétel barterben” egy adagot az öcsém által készített magyaros gulyásra cseréltem később.

Antalffy Yvette

A képek a szerző felvételei

Az előző főzős cikkünk:

Mitől lesz jó a borsófőzelék?


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162