Zöldfűszeres sertéshús tejfölös cukkinivel
A levelei már lefagytak a kertben, de így utószezonban is van még néhány tartalék cukkini a kamrában. Itt az ideje felhasználni!
Cukkinis köret hozzávalói:
– 1 nagy cukkini megpucolva, kockákra vágva
– 2 evőkanál szárított, őrölt (nem tartósítószeres-ízfokozós!) zöldségkeverék
– víz, só
– 1 nagy tejföl
– 2 marék friss snidling (vagy 2 evőkanál szárított snidling vagy medvehagyma)
A cukkinit puhára főzzük annyi vízben, amennyi még nem lepi el teljesen. A főzőlevet sós, szárított zöldségporral ízesítjük. Ha megfőtt, tejfölt keverünk bele, és megszórjuk dúsan snidlinggel.
A hús hozzávalói:
– kb. 80 dkg kockára vágott sertéshús (5 főre)
– 1 nagy fej vöröshagyma szálasra vágva
– olaj
– só
– szárított vagy friss fűszerek: bazsalikom, kakukkfű, oregano, majoranna (tetszés szerint variálható őrölt borssal és őrölt rozmaringgal, kiegészíthető fokhagymával)
A vöröshagymát megpirítjuk az olajban, rádobjuk a húst, alaposan átkevergetjük. Amikor már világos színű, beletesszük a sót és a fűszereket. Ha valaki szereti a fokhagymát, dobáljon bele néhány megpucolt gerezdet! Annyi vizet öntünk alá, hogy ne égjen oda. Lefedett edényben puhára pároljuk, gyakori kevergetéssel, a víz pótlásával, ha szükséges. Az a jó, ha a végén egy kevés szaft marad rajta.
(Szívesen készítenék csirkemájat is ugyanígy, de a család többsége nem szereti, sajnos…)
Jó étvágyat!
Kölnei Lívia
Hasonló receptjeink:
Sült busa medvehagymás-tormás mártással
Tweet