Zöldséges csirkemellkockák nyárson
Augusztus utolsó napján készítettem el ezt az ételt. A nap még átsütött halványan a felhőkön, amikor a tűzrakáshoz készültünk a Kedvessel…
A nyársra szépen felfűztük a zöld és piros pritamin paprika-, cukkini-, padlizsán-, hagyma-kockákat, valamint az előre mustárral, joghurttal, friss bazsalikommal, petrezselyemmel, sóval és színes borssal befűszerezett csirkemell-kockákat.
Majd a parázs fölött forgatva megsütöttük.
Éppen elfogyasztottuk az utolsó falatot, abban a pillanatban leszakadt az ég… Villámlás, dörgés… Vége lett a nyárnak!
Talán lesz még néhány napsütéses őszi délután, amikor kint a szabadban elkészíthetik ezt a nyárson sült finomságot.
Hozzávalók, tetszőleges arányban, nyársra húzható kockákra vágva:
csirkemell
ízesítés a csirkéhez: bazsalikom, petrezselyem, só, színes bors, mustár, joghurt
zöld és piros pritamin paprika
cukkini
padlizsán
vöröshagyma
Vass Ákos
Forrás: VassÁkosRecept-blog
Korábbi, szabadban is készíthető receptjeinkből:
Tweet