Isten ujja, avagy hétköznapi csodáink

baby2

 Vannak pillanatok, amikor szinte kézzel tapinthatóan érzékeljük Isten jelenlétét. De amikor folyamatosan, napokig magad mellett tudod az Urat, annál nagyszerűbb tapasztalatot nem ismerek.

 

 

Budakeszi bukkanók

Hihetetlen, mennyire rossz ez az út! Hogyan képesek ezen közlekedni? Egyszer biztosan itt fog beindulni a szülés, remélem legalább a kórházhoz vezető úton, és nem visszafelé – dohogok az egyre sűrűsödő vizsgálatokra vezető, meglehetősen hosszú és göröngyös úton.

Úgy is lett. Szerencsére odafelé kezdődnek a fájások. Mire beérünk, már a CTG is kimutja a méhösszehúzódásokat, bent tartanak a kórházban. Vasárnap délután van, az orvosom szabadságának utolsó napja.

Doktor úr

Tökéletes időzítés, Réka! Hazaértünk a nyaralásból, és még a tervezett családi esemény is lezajlott. Épp a misén ültem, amikor megjött a kollégám SMS-e. Köszönöm, hogy megvárt! – érkezik meg az orvosom a szülőszobára. Megérte megvárni – néhány nappal túlhordtam a babát – annyira megnyugtat a jelenléte.

Bár életem legnagyobb gyermekét hoztam világra, ennek megfelelően a negyedik szülésem volt a legnehezebb és legfájdalmasabb, egészen gyorsan lezajlott így is.

Valódi csomó

Ide nézzen, főorvos úr – így a szülésznő, miközben a köldökzsinórt vizsgálja – valódi csomó!

Látom az orvos arcán a megdöbbenést. – Ebből nagy baj lehetett volna, szerencsére elég hosszú a köldökzsinór, és nem feszült meg szülés közben. Hála Istennek, hamar lezajlott minden.

Mindig éreztem, hogy ez a gyermek nem véletlenül nem igyekszik a világra. Valami oknak lennie kell.

Köszönöm, Uram, hogy vigyáztál rá! A nagylányomnak a nyakán volt a köldökzsinór. A fiamnál pedig a lepénnyel volt gond. Köszönöm, Uram, hogy épségben megszülettek mindnyájan!

Három csodás nap a családi szobában

A családi szobában három napig a férjem is bent lehetett velünk. Egészen más indulás, más kötődés apa és lánya között. Nyugalom. „Szent” hármasságban: apa, anya, gyermek. Biztonság, törődés, intimitás. „Második nászút.”

André – angyali autószerelő

Hazaindulás. Az autóban 40 celsius fok. Babaülés beszerelve, újszülött békésen alszik. A férjem ráadja a gyújtást, hiába. A hátsó kerekek mozdulatlanok. 15 perc szerencsétlenkedés, zötyögtetés, ugratás. 50 km-es út vár ránk. Nem szoktam hirtelen fohászokat mondani, mert valahogy illetlenségnek tartom. Hogy jövök én ahhoz, hogy csak úgy letámadjam Istent mindenféle kéréssel?  Most kivételt teszek: „Uram irgalmazz!”

Ebben a pillanatban megjelenik André a semmiből. – A hátsó fékekkel lesz gond, talán padlógázzal sikerülhet kiugratni, de akkor is szerviz lesz belőle. Aztán szép nyugodt mozdulatokkal megpróbálja ő is. A fék enged. Kiderül, André autószerelő. Ifjú koromban láttam egy filmet, – Berlin fölött az ég – ami angyalokról szól.

Lehet, hogy André…?

Körülvesz a csend

Hazatérés. Mélységes csend – a gyerekek még táboroznak. Hallgatunk a férjemmel. Beteljesülés élménye.

Istennek legyen hála

– Ilyet is csak egy pap tud írni – nézegeti nevetve a gyermekszületésről szóló értesítésünkre érkező válaszokat a férjem. „Deo Gratias!” Könnyek szöknek a szemembe. Igen. Valóban nincs rá más szó.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.