Jézus legalább rendes!

karacsonylista 
Ha mégis anya hozza az ajándékot, nagy bajban vagy öcsikém! Jobb, ha összeszeded magad! Jézus még megkönyörülne rajtad…De anya!

 

Akkor most mit írjak fel a listára? Nagyon szeretnék egy Ninjago-s legót. Annyira, de annyira! Áh, anyáéknak erre biztosan nincs pénzük…

Ráadásul engedély nélkül elvitted a suliba Jack Sparrow ruháját, a kincsekről nem is beszélve, és persze elveszítetted! Még szerencse, hogy a feje megmaradt. Anyától biztosan nem kapnál több legót!

De honnan vették az osztálytársaid, hogy a szülők hozzák az ajándékot? Szerintem ez logikátlan. Emlékszel, hogy eddig mindig mindent megkaptunk, amit kértünk. Sőt, még olyat is amit nem írtunk fel.

Ja, amit anya fejlesztő játéknak hív. Én most is odaírtam a listám aljára Jézusnak, hogy hozzon még, amit jónak gondol, mert ezek a fejlesztő micsodák is elég izgalmasak szoktak lenni. Meg legalább van benne valami meglepetés is.

Ebből is látszik, hogy nem anya hozza az ajándékot. Hiszen eddig is rosszalkodtunk, és ő leszidott minket. Szerinted képes lenne ezek után pont ő ilyen szuper ajándékokat hozni? Én fölírom még a batman-es legót is!

Hát, ja. Jézus legalább rendes.

Anya sosem vesz csak úgy ajándékot. A szülinapunkra szoktunk kapni, meg névnapra. Meg néha jutalomból, de akkor csinálni is kell érte valamit. Karácsonykor soha nem kell megtenni valamit az ajándékért!

Én kértem egy csomó gyémántszeműt, de amikor anyának megmutattam a listát, akkor azt mondta, hogy gondoljam át, mennyit kérek, és legyek mértékletes, mert Jézusnak milliónyi gyerek számára kell ajándékot hoznia, és ha én tízet kérek, akkor számoljam csak ki, hány milliárdot kellene kihordania szegény angyaloknak. Úgyhogy én csak ötöt kérek, hogy segítsek Jézusnak. Pedig tudom, hogy Jézusnak semmi sem lehetetlen. De ebből is látszik, hogy Ő hozza az ajándékot! Csak anyának jut eszébe olyasmi, hogy Isten segítségre szorulna.

Hát, ja.

Különben is, végül megkérdeztem anyát, ki hozza az ajándékot, és azt válaszolta, hogy minden ajándékot Jézustól kapunk! És anya nem hazudik!

Hát, ja. Tiszta hülyek ezek az iskolában… Akkor felírjam még a Zuhzuh-s kiegészítőket is?

Hát, ja. Jézustól biztosan megkapod, amire vágysz!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.