A tisztaságról

reka6

Felmérések szerint Magyarországon a serdülők nem kis hányada 12-13 éves korában szerzi meg első tapasztalatát a nemi élet terén. Gyakran ez éppen valamilyen orális technika kipróbálása.

Az elmúlt kéthétben végignéztem az idei Oscas-díjra jelölt filmeket. Közülük két, egyébként más tekintetben érdemes alkotásban is szerepelt az orális szex. Magam a Fekete hattyú című művet nemcsak a főszereplő leszbikus fantáziálása miatt, hanem a lélektanilag valós tartalmak meglehetősen brutális ábrázolása okán sem tenném elérhetővé 18 éven aluliak számára (Jó vicc, én is a netről töltöttem le). A Facebook-film minden más szempontból nézhető lenne akár egy 13-14 éves számára. Meg is nézik.

Felmérések szerint Magyarországon a serdülők nem kis hányada 12-13 éves korában szerzi meg első tapasztalatát a nemi élet terén. Gyakran ez éppen valamilyen orális technika kipróbálása. Mi, elmaradott harmincasok nem is gondolnánk, milyen tapasztalt lehet egy 13 éves lány ezen a téren. Néhány hónapja az egyik kliensem mutatott egy végighallgathatatlanul obszcén szövegű számot, amelynek a lényege a még szűz lányok ez irányú képességeinek dicsérete. Jót szórakozott látva elképedő arcomat. Most ez a menő. Kérdeztem, volt-e már személyes tapasztalata. Nem adott egyenes választ.

A kamaszok mára egészen tapasztaltakká váltak szexuális technikák alkalmazásában. Mondhatni, módszertanilag ott vannak a spiccen. Az orális szex azért működik jól a szűzek számára, mert nem jár veszélyekkel, ami a nem kívánt terhességet illeti. Ne is csodálkozzunk ezen, ha a világhírű Harvard egyetemen tanuló diáklányokat is olyan színben mutatják be egy nívós filmben, mint akik hajlandóak az első randevún a nyilvános WC-ben leszopni a főszereplőt és barátját. Arról már ne is beszéljünk, amikor a minden szempontból ártatlan balerina extazi hatására felszabaduló első szexuális fantáziálása leszbikus témájú és orális szexet magában foglaló. És mi lesz a szerelemmel?

Meggyőződésem, hogy a mai serdülő lányok a szívük mélyén ugyanúgy az igazi szerelemről álmodnak, ahogyan mi tettük annak idején. Csak most ez nem divat. Valószínűleg a fiatal fiúk sem feltétlenül egy mások által sokszorosan elhasznált lány nyújtotta örömökre vágynak. De mit számít az én okoskodásom, ha a trend mást diktál? Mit lehet tenni a falkába verődve egymást majmoló kamaszokkal, akik a netes pornó oldalakról szerzik információikat?

Tisztaság. 100-ból 100 fiatalnak a testi higiénia jut eszébe erről a fogalomról. Mit akar ezzel az egyház? Miért erőlteti még mindig? Kérdeznék, ha ugyan értenék a jelentését.

Amikor az esküvői meghívóra keresünk idézetet, tudva-tudatlanul sokan választjuk forrásnak a Szentírást. Különösen népszerű Salamon király Énekek Énekéből (8,6) az ismert szöveg: „Tégy engem mint pecsétgyűrűt a szívedre, mint pecsétnyomót a karodra, mert erős a szerelem, mint a halál, és könyörtelen a féltés, mint az alvilág, a szikrája izzó, tüzes szikra!” Serdülőkkel foglalkozva gyakran kellett rávilágítanom számukra a tetoválás káros hatásaira és következményeire. Miként bőrünkön nyomot hagy az efféle beavatkozás, úgy lelkünkben megmarad szerelmeink lenyomata. A fiatal lélekre mély benyomást gyakorló MÁSIK egész életére meghatározza a szerelemhez, szexualitáshoz, párkapcsolathoz fűződő viszonyát. Egy elrontott minta, rossz témaválasztás, elügyetlenkedett figura örökre hirdeti bőrünkön tévedésünket. Hacsak újabb fájdalmas beavatkozásnak alávetve magunkat meg nem szabadulunk tőle. De az eredeti helye akkor is megmarad. Legfeljebb nem látható. Csupán felültetoválható. Minél több tetoválást szerzünk életünk során, annál elhasználtabbá válik a bőrünk.

Ha már mindenképpen díszíteni szeretnénk a testünk, maradjunk a henna festésnél. Ez néhány nap után nyomtalanul lekopik. Ahogyan formálnak, személyiségünket alakítják szép diákszerelmek, de nem bélyegeznek meg bennünket egy életre. Fontos ismerkedni, randevúzni, együtt járni, szerelmesnek lenni, vágyakozni. De az igazi beteljesülés csak az igazinak jár. Ő pedig tud várni. Nemcsak a másik kedvéért, hanem saját maga miatt is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.