Tika kétéves

Tikaszulinap 
Kicsi Tika, olyan jó, hogy velünk vagy!

Nagyon szeretem a vidámságodat, a kedvességedet, az ötleteidet, hogy énekelsz, táncolsz, macskaként nyávogsz, hogy tündérien beszélsz hogy vagy. Kívánok Neked felszabadult, boldog éveket, életet. Isten éltessen.

Lejegyzek néhány pillanatnyilag jellemző villanást Rólad.

Ha valamit megbeszélünk, és beleegyezel, akár sírdogálás közben is kimondod a varázsmondatot: JÓ, RENBE!

Legszívesebben azt énekeled: FUKAKAST KÉNE VENNI!

Ha éjjel szopizol, sokszor mondod: KÖSZI! (Bár egyszer a mama csépelését és a HÜLYE! szó kiabálását választottad – ez nem volt célravezető.)

Amúgy is nagyon sok mindent megköszönsz.

Fontosnak tartod, hogy elpakoljuk, amivel játszottunk.

Egyedül ki tudsz rakni 4-6 darabos puzzle-kat.

Időnként felhívod a figyelmemet, hogy elmaradt az ima. A kulcsszavak: AMEN (esti ima), SZŰMÁRI (Szűz Mária: kedvenc adventi ének éneklése, vagy, hogy szoptatás közben az Adoremust olvasgassam), JÉZU (Jézus), VAUVAU (evés előtti spec. családi imánkra utal)

Eddig egyszer fordult elő, hogy több napig nem jöttem rá, hogy mit szeretnél mondani. Azt mondogattad, hogy ENEMBIGA. Azt sejtettem, hogy valamilyen ének, de a csigabigásokra mind nemet mondtál. Aztán egyszer kiderült: Jön már a bika…. Van benne egy sor: “Ez a bika már nem csigabiga, hanem bika!” Ez volt az.

Ibolyával sokszor játszotok olyat, hogy Te egy cica vagy. Tényleg macskás mozgással, nyivákolva járkálsz négykézláb.

Szeretsz autózni, vonatozni, telefonálni. Szereted a szép tájakat, az én figyelmemet is felhívod rá: CÉP! CÉP! Mesélünk is sokat, a Baba-mama klubra is szívesen mész.

Mindenki nagyon szeret téged a családban. Mókás, hogy mindenkivel mást és mást játszol. Ibolyával a macskás a legjellemzőbb, de voltatok már levelek közé bújt sünik, kutyusok is. Gáborral autóversenyeztek, legóztok, Rózsával pedig irtó helyesek vagytok, pl. neki pisiltél először bilibe! Gyakran ugráltok úgy, hogy a hátára vesz Téged.

Boldog születésnapot, nagyfiú!
—————————-

Szolgálati közlemény: Levágattam a hajam! Nagyon jó lett!!!!

http://cillamama.blogspot.com/

Kategória: Virág blogja | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.