Talita

Keresztény női magazin

Impresszum

A Talita keresztény női portál 2011. február közepétől olvasható a világhálón. Amikor a magazint elkezdtük, nem volt keresztény női oldal a neten, amely az értelmiségi és értelmes keresztény nőket szólította volna meg – mi ezt a hiányt akartuk pótolni.

A Talita elsősorban a női témákat szeretné személyes hangvétellel, a megélt kereszténység szempontjából körüljárni. Házasság, család, szexualitás, abortusz, válsághelyzetek, a női méltóság kérdése újra és újra előkerülnek. De a közélet, egyházak, az ökológia, kultúra is figyelmünk középpontjában van. Úgy érezzük, a kereszténység peremvidékeire kell merészkednünk, ha missziós célunknak meg akarunk felelni.

Szerkesztőségünk egyben élő közösség is, annak minden örömével és nehézségével.

Célunk, hogy portálunk hosszútávon fennmaradó, gazdagodó internetes felület legyen, amelyen a nők mellett férfiak is találnak maguknak izgalmas, értékes írásokat.
(Kóczián Mária, Kölnei Lívia)

Az alapítás körülményeiről:

Az úgy volt, hogy Marival egy fényes őszi nap elhatároztuk, blogot indítunk. Aztán összejöttünk egy kicsit többen, és úgy döntöttünk, portált hozunk létre. Nem volt semmink, csak a hitünk. Nevet választottunk. Legyen Mina, mondta valaki. Egy ideig így hívtuk magunkat, de kiderült, van már ilyen oldal.  Akkor legyünk harmadnapon.hu, vagy inkább, kiáltott fel Évi, legyünk oldalborda.hu. Ez vicces volt, és amikor egy apáca segítségét kértük, nagyon tetszett neki a név. Azonban oldalborda.hu is létezik, egy hentesüzlet domain-neve az Alföldön. Lívia azt javasolta, legyünk talita.hu. És akkor volt egy kis vita. Végül elmentek néhányan, mert azt gondolták, ők mégsem annyira keresztények.

Mi azt gondoljuk, kereszténynek lenni nyitottságot jelent. A sokféleképpen bűnös ember ugyanúgy szerethető, és nem rosszabb, mint a gyerekével folyton kiabáló templomba járó anyuka vagy az apuka, aki elfelejti jó szóval simogatni a családtagjait. Irgalomra szorulunk mindnyájan. Mi is. A bűn azonban bűn marad, és itt a tett különválhat az embertől. Pilinszky azt mondja Hermann Hesse egyik könyvének hőséről, hogy a bűntudattól szenvedő, lelke poklait megjáró, önmegvető ember közel jár a megtéréshez és a kegyelemhez.
Hinni: kegyelem. Egészségesnek lenni szintén. A többi meg ajándék.

Néha úgy érzem, ez a világ minden szépsége ellenére káprázat. Valójában kemény harc folyik a lelkekért, és nagyon könnyen elcsábul az ember.

A magunk nagyon szerény eszközeivel szeretnénk lámpás lenni, apró fény, amely mégis utat mutat annak, akinek van szeme a látásra. S reméljük, annak is, aki még csak tapogatózik.
(Konkoly Edit)

Szerkesztőség:

Szerkesztők: Kóczián Mária, Kölnei Lívia

Alapító és főszerkesztő 2011-ben: Konkoly Edit

Munkatársak, szerzőink: Gyimesné Ági, Heidl György, Jorsits Attila, Keresztesi Réka, Kicsi István, Kisgyörgy Eszter, R. Nagy Csilla, Sárosdi Virág, Sytka, Szűcs Emese, Vassné Antalffy Yvette, Vértes László

Bloggerek: Réka, Virág és Zsu

Felelős szerkesztő:  A mindenkori hetes szerkesztő.

Kapcsolat (és feliratkozás heti hírlevélre):  talita.hu(kukac)gmail.com

Szerkesztőségünk önkéntes alapon működik. Anyagi támogatást szívesen fogadunk a magazint működtető alapítvány számlaszámára:

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszám: 10918001-00000120-06900008

A cikkekben megjelenő vélemények nem minden esetben tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

Cikkeink egyeztetés után vehetők át teljes terjedelmükben, forrásmegjelölésként élő linkkel.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162