Talita

Keresztény női magazin

Bob Gass: Te vagy az egyház!

Bob_Gass
Ha úgy gondolod, hogy az ország munkanélküliségi mutatói rosszak, akkor vess egy pillantást az egyházra! A tagság húsz százaléka adja a bevétel nyolcvan százalékát, és végzi a munka nyolcvan százalékát. A többi megelégszik azzal, hogy csupán külső szemlélője mindennek.

Könnyű leülni hátul, bírálgatni, és ezt mondani: „Miért nem tesz valamit az egyház a probléma megoldására?”

Állj csak meg egy pillanatra: Te vagy az egyház, hát tegyél te valamit!

Azt mondod: „De én elhagytam a gyülekezetemet, mert nem tetszik, ahogy ott a dolgok mennek.” Ezzel elhagytad Isten láthatatlan egyházát is, ami Krisztus teste? Ugye nem? Ahelyett tehát, hogy arról beszélnél, mit nem tesz meg a gyülekezeted, nézz a tükörbe, és kérdezd meg magadtól: mit teszel te az Úrért?

Tudod, milyen a karosszékben ülő edző? Olyan ember, aki kielemzi a meccset, amikor véget ért, bírálja a játékosokat, panaszkodik a játékvezető döntései miatt, és megelégszik azzal, hogy a stadionban üldögéljen inkább nézőként, mint játékosként. Hahó! Elkötelezettség kell ahhoz, hogy órákat tölts edzéssel, tudva, hogy a tömeg ki fog fütyülni, az ellenfél támadni fog, a pályáról pedig kimerülten és piszkosan fogsz távozni.

A Biblia azt mondja, hogy a pásztorod feladata az, hogy: „felkészítse a szenteket a szolgálat végzésére, Krisztus testének építésére, míg eljutunk mindnyájan a hitnek és az Isten Fia megismerésének egységére, a felnőttkorra, a Krisztus teljességét elérő nagykorúságra, hogy többé ne legyünk kiskorúak…” (Efezus 4:12-14).

Gondolkodj el ezen!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162