Talita

Keresztény női magazin

Aki énekel, kétszeresen imádkozik – Advent a HolddalaNap zenekarral

 

 

Közeledik a karácsony, Jézus születésének ünnepe, a Fény berobbanása a sötétségbe. Annyira várjuk az ünnepet, hogy már maga a várakozás is ünnep. Az advent, amelynek eredete a 4-5. századig nyúlik vissza.

Adventben tisztára suvickoljuk a lelkünket, ha mással nem, legalább azzal, hogy többet gondolunk szeretteinkre, arra, hogy mivel lephetnénk meg őket, mivel okozhatnánk nekik örömet szenteste. Vagy azzal, hogy karácsonyi finomságokat sütünk, és lessük gyermekeink mosolyát, amikor majszolják a fahéjillatú mézeskalácsot. Ünnepi díszbe öltöztetjük a lakást, ünnepi díszbe öltöztetjük a lelkünket. Rorátéra járunk a hajnali ködben vagy hóesésben, és várakozunk. Ez nem türelmetlen várakozás, hanem egy olyan bizonyosságteli várakozás, melynek pillanatai ki tudnak tágulni, amelynek pillanataiba boldogan be tudjuk fészkelni magunkat.

Mindennapjainkat átjáró örömteli várakozásunkat segítheti, ha az adventi hétköznapokon reggelente karácsonyi dalokat együtt éneklünk a HolddalaNap zenekarral. A HolddalaNap muzsikáját különböző népek zenéje inspirálja, így velük együtt belekóstolhatunk más népek és kultúrák karácsonyvárásába is.

Én tavaly kipróbáltam velük a közös éneklést. Megható volt bepillantást nyerni az együttes tagjainak otthonába, részt venni a közös gyertyagyújtásukon, majd hallani és velük énekelni az ismert karácsonyi dalokat, és találkozni ismeretlen világokat idéző szokatlan hangzású énekekkel is, amelyek szövege természetesen követhető volt, így könnyedén be tudtam kapcsolódni a közös éneklésbe. Fantasztikus lehetőség volt ez a szigorú intézkedések közepette. Ugyanakkor az online közös éneklést nem kényszermegoldásként éltem meg, hanem egy új világba toppanásként, ahol nincsenek határok, ahol a közös éneklés áttöri a térbeli elszakítottságot.

A HolddalaNap idén is szeretettel várja énekelni vágyó társait a képernyő elé minden reggel napkelte előtt 6.45 és 7.00 között, de aki később szeretne velük énekelni, az természetesen később is megteheti. Keressétek az Arany Muzsikás Kalendárium eseményt a HolddalaNap Facebook-oldalán

Én ott leszek, és énekelve várakozom, míg meg nem születik bennem is a Fény.

Varga Tímea

 

A szerző fotójával


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162