Talita

Keresztény női magazin

Böjte Csaba a melegházasságról

bojte_csaba_szekely_fiatalok

“Felállni és újrakezdeni nem szégyen, de a legszebb álmot feladni és helyette egy fapados, sehová nem vezető úton elindulni, megalkuvás!”

Sokan kérdezik, hogy mi a véleményem a melegek házasságáról?! – Szerintem nem a sötétség ellen kell harcolni, hanem ragyogó tiszta fényt kellene gyújtani! Arról fogok én mindig is beszélni, hogy milyen csodálatos a keresztény házasság, az Isten akarata szerinti tiszta család, életünket beragyogó gyermekáldás! A demokrácia lényege, hogy azt, amiben hiszünk, bátran hirdetjük!

A hitemet, meggyőződésemet én nem rakom véka alá, mindig, mindenütt hangosan elmondom, hogy Isten legnagyobb, legszebb ajándékának e földön egy férfi és egy nő között tiszta szerelemből köttetett házasságot tartom, melyet Isten gyermekáldással koronáz meg!

Természetesen, mint szerzetes pap hiszek az áldozat értelmében, hiszem, hogy Isten hívására, a családalapítás végtelen értékéről voltak és lesznek férfiak és nők, akik lemondanak, hogy Jézus Krisztus útjára lépve, a főparancs szellemében szolgálják Istent, és embertársukat! Tudatában vagyok annak, hogy úgy a családalapítás, mind az önként vállalt életáldozat nemcsak kedves Isten előtt, de kísértésektől próbára is tett meredek út! Sajnos sokan elbuknak, és életük szent fogadalmának teljesítésében megbicsaklanak! A párválasztásban, családos életben, vagy az Istennek szentelt állapotot választottak közül elesettek számára, irgalmas szeretettel Isten mindig felkínálja az újrakezdés lehetőségét! Felállni és újrakezdeni nem szégyen, de a legszebb álmot feladni és helyette egy fapados, sehová nem vezető úton elindulni, megalkuvás! Tudom, hogy aki szomjas, az az út szélén bűzlő pocsolyának is nekitérdel, de én mindenkinek azt mondom, hogy higgyen Isten jóságában, higgyen abban, hogy ha nem adjuk fel a keresést, akkor megtaláljuk azt a kutat, melynek életadó vize tiszta és egészséges!

Mesterünk, Jézus Krisztus azt szeretné, hogy az Ő öröme a mi örömünk legyen és örömünk így teljes legyen!! Azt javasolom mindenkinek, hogy Isten által felkínált jussunkról, az igazi szép családról, a gyermekáldásról, vagy az Isten akarata szerinti örömteli szent szolgálatról ne mondjunk le semmilyen fapados, részmegoldás érdekében!

Szeretettel,
Csaba t.

Forrás: A Szent Ferenc Alapítvány honlapja

A fotó forrása az alapítvány Facebook-oldala


Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162