Talita

Keresztény női magazin

Dévény Anna: “A beteg üdve mindenekelőtt”

DevenyAnna1
Nagyon nagy öröm, hogy a kezemben van egy olyan módszernek a kulcsa, amivel az esetek nyolcvan százalékában a szülési agysérült gyerekeket meg tudjuk gyógyítani.


Nekem van egy kedvenc mondásom, amit egy csodálatos embertől hallottam, dr. Pataki Zsigmondtól, egy nagyszerű orvostól, aki már nem él. Amikor ezt a munkát, amit most csinálok, harminc évvel ezelőtt elkezdtem, egy pályázatra ő írta rá jeligének: “Salis aegroti suprema lex est. A beteg üdve mindenekelőtt.”

Én nagyon boldog vagyok, hogy ez a mondás végigkíséri a pályámat, és úgy érzem, megkaptam azt a kegyet a sorstól, hogy e szerint élhetek, és azt mondhatom, hogy ezt én mindig szem előtt tartottam. 

Húsz évig dolgoztam felnőttekkel, amellett művészi tornát is tanítottam. Nagyon nagy öröm, hogy a kezemben van egy olyan módszernek a kulcsa, amivel az esetek nyolcvan százalékában a szülési agysérült gyerekeket meg tudjuk gyógyítani. A gyógyításon nem a sérülttel való foglalkozást értem, hanem a normál mozgás és a normál élet lehetőségét.

Ha ezt a kézzel végzett technikát pici korukban, csecsemőkorban, újszülöttként, már lehetőleg az inkubátorban el tudjuk kezdeni, ha már az icipici babákon alkalmazzuk, akkor csodálatosan gyógyulnak. Szinte hihetetlen, de már több száz gyereket sikerült meggyógyítani!

Nagyon új dolog ez, nem könnyű járatlan úton járni, de én bízom benne, hogy előbb-utóbb mindenki el fogja fogadni, mert a beteg üdve mindenekelőtt.

Fogalmam sem volt róla, milyen nehéz utat kell majd megjárnom, de úgy érzem, közvetítő vagyok, akit odafentről megbíztak, hogy ezt a csatát vívjam meg.

Dévény Anna gyógytornász, művészi torna-szakedző. 1957-ben diplomázott, 35 éve foglalkozik koraszülöttek, sérült gyerekek és felnőttek mozgás-rehabilitációjával és korrekciójával. Kidolgozta a Dévény-módszert (DSGM), amely mind szemléletében, mind gyakorlatában gyökeresen eltér az eddig megszokott mozgás-rehabilitációs módszerektől. Igazi hungarikum, hogy 100 eddig gyógyíthatatlannak minősülő kisgyerekből 80 egészségesen élhet a módszernek köszönhetően. A gyógyulás feltétele a minél korábban – lehetőleg az első élethetekben – megkezdett kezelés.
2003-ban Batthyány-Strattmann László-díjat, 2010-ben Prima Primissima-díjat kapott.

DevenyAnna

A Dévény Anna Alapítvány honlapja: http://www.deveny.hu/

Képek ugyaninnen. Fent: Dévény Anna

(Egy csepp emberség. 2. kötet. Magyar Rádió, Budapest, 2005.)Hozzászólások

  • Kancsós Istvánné szerint:

    Nyugodjék békében, kedves Anna! Minden tiszteletem az ÖNÉ és a csapatáé! Nagyon sok gyermeken és családon segítettek és sajnos nem mindenki tudta ezt a nehéz munkát pozitívan értékelni! Nagyon sok nehézségen kellett megküzdeni, de szerintem megérte! Nagyon sok szeretettel őrzöm meg az emlékét! Egy szülésznő!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162