Talita

Keresztény női magazin

Ahogy az Atya szeret

sara_01


Pár nappal ezelőtt este Sára lányom kb. két órán keresztül sírt, mert az első fogai elkezdték az ínyét bántani. Ez egy nehéz időszak lesz, már látjuk — és tudjuk, hogy sokan átmentek már rajta, de ettől függetlenül nekünk új a helyzet.

Közben rádöbbentünk arra is az elmúlt négy hónapban, hogy ez a kislány mennyire átrendezte az életünket. A fontossági sorrendünket azonnal keresztbe húzta, és feltornázta magát a tetejére (persze ez érthető és normális is). Ugyanakkor látjuk a nehézségeket is, amit az jelent, hogy nem csupán mi vagyunk a saját időnk és erőnk urai; nem csak azzal kell foglalkoznunk, amivel szeretnénk, hanem le kell mondanunk számos dologról, amihez talán több kedvünk lenne.

Aznap este, amikor már Sára elaludt, megkérdeztem a feleségemtől, hogy miért szereti a kislányunkat. Ezt válaszolta: “Nem tudom nem szeretni őt!” Megint tanultam valami nagyon fontosat. Egy ilyen nehéz nap után (és voltak már nehezebbek, és lesznek is), nem tudjuk nem szeretni őt. Más szavakkal: az, ahogyan viselkedik, ahogyan él, a szükségletei, az akarata stb. nincs hatással arra, hogy szeretjük-e őt vagy sem.

Kinyitottam a Bibliám, és elolvastam Lukács evangéliumának 15. fejezetében a tékozló fiú történetét. Ismét lenyűgözött az a szeretet, mellyel az apa a fiú felé fordult. Nem törődött vele, hogy a vagyonát, melyért ő keményen megdolgozott, az engedetlen, léha gyermeke elherdálta. Napról napra kint állt a kapuban, és figyelte, mikor tér vissza a fia hozzá. Amikor pedig ez megtörtént, nem kezdett magyarázkodni, nem mosta meg a fejét, hanem felöltöztette, ékszereket adott rá, és ünnepelni kezdett a tiszteletére.

Isten éppen ilyen. Örül nekünk, és nem tud nem szeretni minket. Ő maga a szeretet (1Jn 4:8, 16). Amikor szeret minket, önmagát adja nekünk. Az én életemet ez az atyai szeretet változtatta és változtatja meg. Egy (éppen ma) négy hónapos kisgyermek pedig napról napra arra hívja fel a figyelmem, hogy legyek hálás azért az áldozatért, amit Isten meghoz, csak hogy szerethessen engem.

Tóth-Simon Károly

 

Forrás: Infaustus blogja 

A szerző korábbi írásai a Talitán:

Mit kérjünk imában?

Nyolc óra munka – Jézussal


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162