Talita

Keresztény női magazin

Férfiak, sírjatok!

síró férfi 06 
“A gyermekek sírnak, az öregek, az asszonyok, sőt, a szentek is sírnak. Aki nem sír, az általában a férfi” – írja Henri Boulad, a világszerte ismert egyiptomi jezsuita atya. Vajon miért nem sírnak, mit jelent a könnyek hiánya?

A gyermekek sírnak, az öregek, az asszonyok, sőt, a szentek is sírnak. Aki nem sír, az a férfi, mert ő hasadásos: úgy él, mint aki ideiglenesen egy közbenső világban van. Csak a mi természetes tudatunkat ismeri, folyamatosan azt tudatosítja. Mindez szükséges, de nem minden. Egyoldalúságát le kell győznie! A férfinak is meg kell találnia lénye egységét, a test és a lélek, a külső és a benső, a gondolat és az érzelem megbékélését. Miután egységünk szétrombolódótt, újból helyre kell állítanunk – ahogy minden törés esetén rendszerint meg is tesszük. Az embernek, ezen belül is a férfinak, abból az egységből, amelyet a gyermek él, rá kell találnia arra az egységre, amit a szent él, mert

“ha nem lesztek olyanok, mint a gyermekek, nem mentek be a mennyek országába” (Máté 18,3)

Ne szégyellje senki a könnyeit! A könnyek a személyiség egységére mutatnak, a benső egyensúlyt jelzik, amelyben minden megoldódik.

Forrás: Henri Boulad: A misztikus test. Ecclesia, Budapest. Fordította Illésy István. 16. oldal.

Nyitókép


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162