Jó reggelt! – Körtés kása
Gyerkőceim egyik kedvenc reggelije a zabkása. Bevallom, engem sem hagy hidegen ez a finom, tápláló reggeli.
A banános változat a tuti befutó nálunk, de gyakorlatilag bármilyen gyümölccsel elkészíthető. Mivel ilyenkor ősszel sok körténk van, azzal készítettem.
Főleg a téli reggeleken (hamarosan elérkeznek!) szeretem ezt az ételt, talán mert jó meleg, mézes, és szinte simogatja, melegíti nem csak a gyomrot, de lelket is.
Recept két személyre:
Kb. 5-6 evőkanál zabpehely
méz (tetszés szerint)
gyümölcs (Általában egyféle gyümölcsöt rakok bele.)
3-4-evőkanál tej
Egy kis (egyliteresnél kisebb) edényt majdnem teleengedek vízzel, felteszem a tűzre, majd ha a víz elkezd forrni, beleteszem a zabpelyhet. Kb. hét percig főzöm, vigyázva, hogy ki ne fusson.
A vizet leszűröm róla, és belekeverem a gyümölcsöket. Ha puha a körte, kockára vágom, most is így tettem. (A banánt karikára szoktam vágni.) Ha a körte keményebb, nagylyukú reszelőn lereszelem. Az almát is reszelem. Miután a gyümölcsöt beletettem, hozzákeverem a mézet, felengedem egy kevéske tejjel, és már kész is.
Jó étvágyat!
R. Nagy Csilla
Tweet