Talita

Keresztény női magazin

A gyermeknevelés becsülete – utópia?

szlk
Ha a gyermeket nevelő, háztartásban dolgozó nők (vagy férfiak) a szakképzettségüktől és teljesítményüktől függően tisztességes fizetést kapnának ebben a munkakörben, egy csapásra megszűnne a nők és férfiak közötti bérkülönbség, és a munkahelyi esélyegyenlőség-mozgalom elérné a célját. Utópia vagy egyszer megvalósul?

Meddig végeztetjük még rabszolgamunkaként a családon belüli gyermeknevelést és a saját háztartás vezetését?

Könnyen belátható, hogy tarthatatlan, vállalhatatlan magatartás embereket ingyen dolgoztatni, s mivel a gyermeknevelés, a háztartási munka túlnyomórészt a nőkre hárul, e gyakorlat még diszkriminatív is. Európában mozgalom indult az egyenlő órabérekért, és ennek eléréséhez a főállású szülői munkakör egyszerű, gyors megoldást kínál. Bevezetésével egy röpke év alatt összhangba hozhatók a férfiak és nők jövedelmei.

Hogyan állapíthatjuk meg a gyermeknevelés / háztartásbeli munka értékét? Egyszerűen úgy, hogy az előző év összes bérét elosztva az összes munkaóra számával kiegyenlítődjék a férfiak és a nők órabérkülönbsége.

Nehezebb feladat jól belőni a gyermeknevelés és a házvezetés mozgó bérkomponensét. Mennyiségi tekintetben mekkora különbség van az egy gyermeket nevelő és a négy gyerekes anya munkája között, minőségi szempontból mekkora a különbség egy általánost is nehezen elvégző és egy csúcsszakember felnevelése között? Nem utolsósorban, mennyit akarunk ebből a hatalmas különbségből a bérben megjeleníteni? Valószínűleg tompítani kell a különbségeket, hiszen a cél a társadalom homogénebbé tétele, az áthidalhatatlan szakadékok felszámolása. A legösztönzőbb megoldás a szakirányú végzettség szerinti bérezés lenne. Alap-, közép- és felsőfokú tanfolyamokat kellene indítani a családon belüli gyermeknevelésről/személyiségfejlesztésről/tehetséggondozásról, és a gyermeküket nevelő édesanyák/édesapák bérét ez a szakirányú végzettség határozná meg (természetesen vészfékek beépítésével a bántalmazás és az iskolai bukdácsolás kiszűrésére).

Egy alapfokú gyermeknevelési tanfolyamot végzett szülő valószínűleg sokkal könnyebben kezeli a gyermekével kapcsolatos problémákat, mint a szakképzetlen, így valószínűleg jobb életesélyeket is ad a gyermekének, tehát lényegesen magasabb fizetést érdemel. A középfokú szakirányú végzettséggel rendelkező szülő valószínűleg jobban menedzseli a gyermeke előrejutását, a felsőfokú végzettségű pedig valószínűleg nagyon ráér az elmélettel foglalkozni.
A teljes munkaidőt kitöltő háztartásvezetésre csak a legkisebb gyerek 6-8 éves koráig van szükség, ezért addig kellene honorálni, de csak akkor, ha a háztartásban dolgozó szülő a gyerek 6 és 8 éves kora között felkészül a jövőre, azaz végzettséget szerez, tanfolyamot végez, hogy vissza- vagy beilleszkedhessen a szabadpiaci foglalkoztatásba.

Az esélyegyenlőség jegyében akár az is előírható, hogy a jogosultsági időszakok negyedét-felét a férfinak kelljen igénybe vennie, mert ez igazságosabbá teszi a családok belső tehermegosztását, és javítja a nők munkaerő-piaci esélyeit. Mivel azonban a htb. munkakör a fentiek szerint jól fizető állássá válik, vonzó karriert jelenthet a férfiak számára is, akik szerintem minden kényszer nélkül is nagy számban választanák hosszabb-rövidebb időre ezt a jövedelemszerzési formát.
A férfi és női esélyegyenlőséget tehát leghatékonyabban a családon belüli gyermeknevelői–háztartásbeli munkakör megbecsültségének fokozása szolgálja.

 

Vértes László

 

Vértes László blogja.

Nyitókép.

Cikkeink a témában:

Női-férfi esélyegyenlőség 1. – Mi a helyzet a munkahelyeken? 

Női Férfi esélyegyenlőség 2. – Mi a helyzet a gyerekfronton? 

Munkahelyi esélyegyenlőség?


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162