Talita

Keresztény női magazin

Némaság – Három hét múlva bemutatják Scorsese filmjét!

Március 16-án mutatják be a Shusaku Endo regényéből készült filmet, amely a 17. század elején játszódik Japánban, az egyre kegyetlenebb keresztényüldözések idején.

Két fiatal portugál jezsuita (Adam Driver, Andrew Garfield) a szigetországba indul, hogy megkeresse hajdani mesterét (Liam Neeson), akiről az a hír járja, hogy megtagadta hitét.

A főszereplő, Andrew Garfield hosszabb Szent Ignác-i lelkigyakorlatot végzett, mielőtt a film forgatása megkezdődött. Erről nemrégiben úgy nyilatkozott, nem gondolta volna, hogy ilyen könnyen szerelembe esik Jézussal. A lelkigyakorlat megváltoztatta, átformálta, különleges módon tette alkalmassá Rodrigues szerepének alakítására.

„Az ötletek jönnek-mennek, de ahogy öregszünk a bennünk felmerülő kérdések még több kérdést vetnek fel. Ez az, ami igazán foglalkoztat. A filmkészítés, a barátaim és a családom a legfontosabbak az életemben, de ennél sokkal többről szól a létezésünk. Sokkal-sokkal többről. Ami igazán érdekel az az elvilágiasodás kérdése. Ugyan miért taszítanánk el magunktól azt, amitől gazdagabbá válhatna az életünk? Ez számomra ezeknek a lelki, természetfölötti folyamatoknak egyfajta megbecsülése, illetve keresése. A Némaságban is ez vonzott. A megszállottjává váltam, meg kellett csinálnom. Ez egy erőteljes, csodálatos igaz történet – részben thriller is – ami az előbb említett kérdésekkel foglalkozik.” Martin Scorsese

A történelmi háttérről, a rendezőről a Párbeszéd Háza/ Reflexió rovatában olvashatsz többet.

A filmet a Freemann Film forgalmazza.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162