Talita

Keresztény női magazin

Nemzetközi fesztiválon a „Csak egy ima” című magyar rövidfilm

Május 2-án Orlandóban, az (ICFF) International Christian Film Festival versenyprogramjában vetítik az öt és fél perces,  „Csak egy ima” című magyar rövidfilmet, amely esélyesnek számít a „leginspirálóbb keresztény rövidfilm” kategóriában.


Az alkotást Roczó-Nagy Zoltán rendező vezetésével a budaörsi Szent Benedek Iskola diákjai készítették a Budaörsi Diákszínpad, Salamon Suba László és Kalovits-Ruzsonyi Ágnes színészi segítségével.
A film néhány ember életéből villant fel jeleneteket, akiknek a sorsa egy ponton találkozik a templomban, összefonódik az ima által. A kisfilm egy iskolai problémára, a „szekálásra” is reflektál.
„Mindannyian másképpen dolgozzuk fel a velünk történő örömöket és negatív hatásokat. Minden embert más és más érzés vezet be a templomba – mondta el Roczó-Nagy Zoltán rendező. – Ezeket a hívó gondolatokat dolgoztuk fel a diákokkal, és csoportosítottuk egy nagyon fontos iskolai probléma köré, amit divatos nevén »bullyingnak«, azaz megfélemlítésnek, szekálásnak, szemétkedésnek hívnak.”

A film megtekinthető itt.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162