Talita

Keresztény női magazin

Teréz anya: nem lehet béke, amíg van abortusz

mother-theresa-childrenHa a „szent” szót halljuk, legtöbbünknek – legyünk bár hívők vagy ateisták – Teréz anya jut eszünkbe. A Katolikus Egyház 2016. szeptember 4-én avatja szentté. Idézzük fel szavait: mit is mondott a meg nem született gyermekekről?

„A meg nem született gyermek – emberi magzat – az emberi faj élő tagja, akárcsak Te vagy én. Az Isten képére és hasonlatosságára lett teremtve, nagy dolgokra: hogy szeressen és szeressék. Ezért nincs választási lehetőség, ha egy gyermek megfogant. Egy második élet, egy másik emberi lény él már az anya méhében.”

… a szegények legszegényebbikéről?
„Mert a magzat a leggyengébb, a legkisebb, a legrászorultabb: az anyjától – tőlem és tőled – függ a puszta léte is. Ha a meg nem születettnek az anyja – akinek feladata, hogy óvja és táplálja életét – szándékos elhatározása miatt kell meghalnia, ugyan ki védi meg? Éppen ezért nevezem a meg nem születettet a szegények legszegényebbikének.”

… a békéről?
„Hogyan szeretnénk békét, ha az élet még az anyaméhben sem biztonságos?” „Úgy vélem, a béke legfőbb ellensége ma az abortusz.”

… az abortuszt engedélyező országokról, nemzetekről?
„Bármely ország, amely elfogadja az abortuszt, nem az egymás iránti szeretetre tanítja az embereket, hanem erőszak alkalmazására saját céljaik elérése érdekében. Épp ezért a béke és a szeretet legnagyobb lerombolója az abortusz.” „Számomra azok a nemzetek a legszegényebbek, amelyek engedélyezik az abortuszt, és félnek e csöppségektől, félnek a magzatkorú gyermekektől.”

… arról, hogyan forduljunk a válságba került várandós édesanya felé?
„Mint mindig, szeretettel forduljunk felé, és emlékeztessük magunkat arra, hogy a szeretet azt jelenti, hogy hajlandók vagyunk egészen addig adni, ameddig már fáj. (…) Tehát az édesanyának, aki az abortuszra gondol, segíteni kell, hogy szerethessen, még ha ez azt is jelenti, hogy fájdalmas lesz neki lemondani terveiről, szabadidejéről gyermeke életének tiszteletben tartása mellett…”

… a férfiak szerepéről?
„Emellett persze a gyermek apja is a fájdalomig kellene, hogy részt vállaljon az adásban! Az abortusszal a szülő nem tanul meg szeretni, hanem saját gyermeke életét oltja ki azért, hogy megoldja saját problémáját. Az abortusz az apának azt üzeni, nem kell semmilyen felelősséget vállalnia megfogant gyermekéért. Így aztán más nőket is bajba sodorhat a jövőben, és az abortusz még több abortuszhoz vezet.”

Megrendül az ember Teréz anya szavait olvasva. Ő volt az, aki szembe mert menni a politikai korrektséggel! Híres beszédét az 1994-es nemzeti imareggelin a világ legéletellenesebb politikusaival (pl. Hilary és Bill Clintonnal) egy színpadon mondta el, akik ülve maradtak akkor, amikor az egész terem felállva tapsolt. Mi is ismerünk ilyen „ülve maradókat”, akik nem szeretnék meghallani az élet szavát. De ami fontosabb, vannak, akik felkelnek és felvállalják az életért való küzdelmet. Ilyenek a Szeretet Misszionáriusainak nővérei is.
A Teréz anya által alapított Szeretet Misszionáriusai szerzetesrend által fenntartott gyermekmissziós házaknak köszönhetően több ezer gyermek menekülhet meg világszerte évről évre.

Kérem, csatlakozzon a Szeretet Misszionáriusai vezetőjének és nővéreinek címzett levelünkhöz, melyben köszönetünket fejezzük ki az egész rendnek azért, hogy folytatják a Teréz anya által elkezdett munkát, és továbbra is az ő szellemiségében tevékenykednek, védelmezve az életet szóban, és ami még fontosabb, mindennapos gyakorlatukban is!

Üdvözlettel:
Zaymus Eszter és a CitizenGO csapata

Forrás és aláírás itt.

Kép


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162