Talita

Keresztény női magazin

Velünk az Isten!


„Ezért az Úr maga ad majd nektek jelet. Íme, a szűz fogan, és fiút szül, s nevét Emmánuelnek fogja hívni” – mondta Izajás próféta (7,14). Máté evangélista szintén idézte Izajás prófétát, evangéliuma első fejezetének 23. versében: Emmánuelnek fogják hívni. Velünk az Isten!

Az Emmánuel szónak nagy üzenete van: az Isten velünk van, akárhol és akárkik is vagyunk.

Velünk van, amikor bajban vagyunk  hogy megmentsen minket. Velünk van, amikor szenvedünk  hogy könnyeinket letörölje. Velünk van, amikor elesünk  hogy segítsen felállni. Velünk van a gyengeségben  hogy erőssé tegyen, hogy megerősítsen. De velünk van örömeinkben is, a kánai menyegzőinkben is, ahol a mi vizünket is édes borrá változtatja.

Isten mindig velünk van, akkor is, ha elfordulunk tőle, ha tagadjuk, vagy szidalmazzuk. Ő mindent lát és hall, mindent tud, akkor is, ha a bűnben élő ember ebben a hangulatban nem hallja őt. Valamennyien azt is látjuk magunk körül, hogy létezik egy Istenre süket világ is.

Volt már igazi istenélményed? A többségnek volt, de szerénységből, a kifejezőkészségünk hiányosságából következően keveset beszélünk róla. Pedig ha az ima erejét, Isten közelségét nem élnék át az emberek, ugyan ki imádkozna újból, és újból? Az evangélium azt jelenti, örömhír. Vagyis nemzedékről nemzedékre, emberről emberre tovább kell adnunk egymásnak tanúságunkat, hitélményeinket, az Istenről szerzett tapasztalatunkat.

Nekünk, keresztényeknek feladatunk, hogy Isten jelenlétének örömét megosszuk másokkal. Karácsony környékén keressük fel egy egyedül élő ismerősünket! Mutassuk meg neki, hogy törődünk vele, hogy fontos nekünk, ahogyan mi is fontosak vagyunk Krisztusnak. Biztosan isteni örömmel a szívünkben fogunk távozni tőle. Ez lesz a jutalma annak, hogy Emmánuelt elvittük másokhoz.

Az Úrhoz imádkoztam, és végül választ kaptam tőle. Tudod, mit mondott nekem az ima csendjében? Figyelj rám, gyermekem, nincs semmi, amit te meg én együtt ne tudnánk megtenni! Emmánuel  velünk az Isten!

Uram, Istenem, köszönöm, hogy te vagy a velünk lakó Isten. Kegyelmed itt működik lelkünkben, gondviselésed őriz útjainkon, szereteted mindig körülvesz bennünket. Köszönjük, hogy Jézus a velünk levő testvérünk, Mária az égi gondoskodó édesanyánk. Köszönjük, hogy nem hagysz magunkra, mert a Szentlélek bennünk lakik, és őrangyalunk kísér utunkon. Köszönjük, hogy nem kell kétségbe esnünk, ha elbuktunk, mert végtelenül nagy irgalmaddal velünk vagy, mellénk állsz. Kérlek, maradj továbbra is velünk. Ámen!

Horváth Zoltán atya

Kép: pixabay.com


Hozzászólások

  • köszönöm URAM ,hogy meghivtál szőlős kerted munkálására.Segits ,kis MÁRIÁNAK lennem ,aki a LÉLEK jegyeseként IGENT mond hivásodra—IME ITT VAGYOK ,URAM

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162