Talita

Keresztény női magazin

Keresztény internetes társkeresés – miért ne?!

internet szerelem
A párkeresés kiváló lehetőségének tartjuk az internetes társkeresést. Akár jobb is lehet, mint egy buliban ismerkedni: itt levelezés, fokozatos közeledés előzi meg a személyes ismerkedést. Talán ez több megfontolást tesz lehetővé, mint fejest ugrani egy rögtönzött randevúba.


A párKatt internetes oldal katolikus (keresztény) párkeresők számára jött létre. Íme, két beszámoló olyan fiataloktól, akik itt találtak egymásra:

Kiderült, hogy kétutcányira lakik tőlem már öt éve…

2013 elején, egy éve ilyenkor gondolni sem mertem volna, hogy valaha is társkereső oldalra regisztrálok, bár a barátaim nagyon biztattak. Akkor került Bíró László püspök atya levele a postafiókomba, melyben népszerűsítette a katolikus társkereső oldalt. Regisztráltam. Kitöltöttem az összes válaszmezőt, befizettem a tagsági díjat, és azzal nyugtattam magam, hogy kb. ez annyi pénz, mint ha minden negyedévben beülnék egy 3D-s mozifilm-vetítésre.

Nagyon izgalmas időszak következett. Olyan élményben volt részem pár nap leforgása alatt, hogy elmondhatom, újra értékes nőnek éreztem magam, akinek nem kell takargatnia vallását sehol. Egyre intenzívebben nézegettem a parkatt.hu-t.

Egy délután a jobb felső sarokban figyelmes lettem a „jelenleg online” regisztrált felhasználók közül egy fiúra. Rákattintottam, megnéztem az oldalát, nagyon szimpatikus dolgokat írt magáról, és számtalan közös vonást is véltem felfedezni.

Ekkor jött az első dilemma… Ugyanis elvből nem szoktam megkeresni fiúkat, addig nem is kezdeményeztem. Közben azt tapasztaltam, hogy más lányok nem rémülnek meg a kezdeményezéstől, és bár ezzel egyáltalán nem értettem egyet, mégis jobbnak láttam nem veszni hagyni ezt a lehetőséget. Percekig tipródtam, hogyan lehetne nem túl sután, nőiesen frappánsan megszólítani egy idegen férfit, aki szimpatikus… Nos, erre jutottam: „Szia Nicolaus! Tetszik a bemutatkozód 🙂 A „mászkálok fel-le” azt takarja, hogy hegymászás az egyik hobbid? 🙂 Üdv! Kriszti” Elég gyenge eresztés, de a meglepetés annál nagyobb volt az éter másik végén, ugyanis Laci (Nicolaus) épp nekem készült üzenetet írni, amikor megérkeztek hozzá a soraim.

Levél levelet követett, egyre hosszabb és hosszabb… Izgalmas volt ez a hétvége, péntek délutántól szombat estig, amikor is Laci javasolta, hogy találkozzunk személyesen is.

Az első találkozás egy számomra teljesen ismeretlen, de mégis pár napja „ismerős” személlyel, akiről kiderült, hogy kétutcányira lakik tőlem már öt éve, aki ugyanabban az iparágban dolgozik, mint én, libabőröztetően izgalmas volt. Sosem voltam még ilyen randin, sosem találkoztam még így senkivel, sosem használtam társkeresőt azelőtt.

Február 22-én írtunk először, 25-én találkoztunk, és azóta sem telt úgy nap, hogy ne találkoztunk volna. Március 12-én elcsattant az első csók, így hivatalosan innen számoljuk párkapcsolatunkat. Nagyon különleges, Isten által kiválóan időzített találkozás és párkapcsolat ez, amiben mindent tabuk nélkül meg tudunk beszélni egymással, szeretetben, imádságban éljük mindennapjainkat, és november 30. óta jegyben járva készülünk életünk összekötésére, amire június 21-én kerül majd sor.

Kívánom, hogy mindenki átélhesse ezt a boldogságot, amiben Isten kegyelméből nap mint nap úszunk! Imádkozunk értetek, akik ezt lehetővé tettétek, hálával püspök atyának a figyelmembe ajánló leveléért, a barátokért, akik bátorítottak minket az első lépések megtételénél, és azokért, akik még keresik leendő párjukat. Kérünk, Ti is imádkozzatok értünk!

Kriszti és Laci
A születésnaposok közül szólított meg, s ő lett a feleségem!

Még idén tavasszal ismerkedtünk meg, és azonnal tudtuk, hogy ő az, akire vártunk. Megérte tehát a kivárás, mert végül meglett a jutalma a türelmünknek. Én már jóformán fel akartam hagyni a párKattos keresgéléssel, amikor a frissen regisztrált párom az aznapi születésnaposok közül engem kiválasztott, és megszólított. Bár alapjában a férfiak dolga a kezdeményezés, de láthatóan ezen is múlhat az egymásra találás, ezért nem érdemes az ilyen konvenciókat követni az effajta társkeresésben.

A türelmes várakozást követő egymásra találásunk hamar életünk legfontosabb döntéséhez vezetett, és szokatlanul rövid jegyben járást követően még idén meg is házasodtunk, de a sietségünket nem is a türelmetlenség, hanem inkább a bizonyosság vezérelte: kezdettől fogva éreztük, hogy a Jóisten egymásnak szánt minket.

Kezdetben csak apró jelekben tapasztaltuk meg ezt. Így például egy kivágott újságcikk a PárKattról a számítógép billentyűzetére helyezve, csak egy kis jelzés volt az egyik szülőtől, hogy érdemes volna megpróbálni, és most mégis milyen jelentőségteljessé vált!…

Aztán jött a megdöbbenés, hogy mennyi közös pont van az életünkben, szinte egy napon születtünk, névnapunk is majdnem egy napra esik, közös érdeklődési körünket követve pedig már túráztunk is együtt a Triglavon, illetve síeltünk is Ausztriában – és azóta is szüntelenül megerősítve érezzük azt a döntésünket, amelyet egy hónappal ezelőtt Isten elé is vittünk.

Kívánjuk a többi párkeresőnek is, hogy mihamarabb találjanak rá azokra a jelekre, amelyek egymáshoz vezetik őket! Egyúttal köszönjük a PárKatt csapatának is, akik ebben az egymásra találásban segítségünkre voltak. Ez valóban több, mint egy átlagos társkereső oldal, mert pl. a PárKatt egyedülállóknak szóló MÉCS hétvégéjén személy szerint sok segítséget kaptam ahhoz is, hogy felkészülten találjak rá feleségemre.
További sikereket kívánva, Isten áldását kérve munkátokra, üdvözlettel:

Zsombor és Réka

“Csatlakozz hozzánk! Jó helyen jársz! Ez a honlap neked készült. Olyan embereknek, akik egy életre szóló társra vágynak. Olyanoknak, akiknek komoly céljaik vannak, és a családalapítás nagy kalandját örömmel vállalják. És akik emellett az Egyház tanítását is szem előtt tartják. Ne félj! Próbáld ki! Valaki éppen rád vár!” (A párKattról bővebben)

Forrás

Kép

Hasonló cikkünk:

Szerelem születése a neten

Párkeresésről általában:

Párkapcsolati kurzus 1. – Nemcsak keresztényeknek!

Párkapcsolati kurzus 2. – A családi örökség

Párkapcsolati Kurzus 3. – A jegyességről

Párkapcsolati kurzus 4. – A szexuális vonzalomról

Három királylány – Hogy legyünk társak a társtalálásban?


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162