Talita

Keresztény női magazin

Kilenc lépés a biztos depresszió felé

depresszi_frfi_9
Nicole Unice tanácsadó a Relevant Magazine hasábjain foglalta össze azokat a lépéseket, amelyekkel igen gyorsan depressziós, lehangolt lelkiállapotban találhatjuk magunkat. Ha magadra ismersz, lehetőséged lesz más lépést választani! Sok sikert hozzá!

1. Ápold a sértődöttségedet! Feltételezd a legrosszabbat az emberekről. Ha félreértenek, mellőzve érzed magad, gondold azt, hogy az emberek tényleg gyűlölnek téged, és nemkívánatos a jelenléted. Utáld magadat és utálj másokat! – mondja a tanácsadó.

2. Élj a múltban! Ismételgesd magadban a korábbi eseteket, amikor ugyanez történt veled, és idézd fel a múlt fájdalmas pillanatait!

3. Hagyd figyelmen kívül a tested jelzéseit! Ha fáradtnak érzed magad, ne pihenj! Ha össze-vissza alszol, továbbra is aludj így! Egyél sok gyorskaját, amiben alig van tápanyag, és az egekbe küldi a vércukorszintedet! Igyál sok kávét és energiaitalt pihenés helyett!

4. Hagyd figyelmen kívül a lelkedet! Tégy úgy, mintha gép lennél! Gondold azt, hogy téged nem érintenek meg a szomorú szerelmes dalok, az unalom és a buta YouTube-videók!

5. Hidd azt, hogy mindenki másnak megvan, amit szeretne, csak neked nincs! Higgy a romantikus sorozatoknak, és gondold azt, hogy az ismerőseid élete sokkal jobb, mint a tied!

6. Válj cinikussá! Kezdj hinni abban, hogy az emberek nem változnak, az élet alapvetően szívás, és hogy a fájdalom elkerülése fontosabb, mint a szeretet kockáztatása.

7. Sose sírj! Sose mutass gyengeséget! Ne légy szomorú! Ha ki akarnak belőled törni a könnyek, tartsd vissza erővel!

8. Sose kérj bocsánatot! Sose ismerd be, ha elrontottál valamit, és érvelj magad mellett!

9. Mérd lehetetlenül magas mércével magadat és az embereket! Gondold azt, hogy a hibázás számodra nem lehet opció, mindenképp el kell kerülnöd, és mindennek, amibe belekezdesz, hatalmas sikerrel kellene végződnie. Hallgass arra a részedre, ami szerint hibázni szörnyű dolog, és ne kezdj bele sose semmibe az ettől való félelem miatt, vagy hallgass arra a részedre, ami szerint te mindig jól csinálsz mindent, próbálkozz, hibázz és gyűlöld magad. És mérj mindenkit magad körül ugyanilyen mércével!

Nicole Unice hozzáteszi: van egy tizedik út is a depresszióhoz, de ez mindenki számára egyéni. Talán egy egészségtelen barátság fenntartásáról van szó, talán arról, hogy kapcsolatban maradunk a Facebookon valakivel, akivel nem kellene. Esetleg egy telefonszámról, amit törölni kellene a mobilból.

A tanácsadó hozzáteszi: ha nem tetszik a tíz lépés, akkor csináld az ellenkezőjét, és légy egészséges lélekben!

Forrás: Magyar Kurír

Nyitókép

Kapcsolódó cikkeinkből:

Tehetsz magadért, ha depressziós vagy!

Keresztények és a depresszió?!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162