Talita

Keresztény női magazin

Könnyű halas menü

Konnyu_nyari_halas_menu2
Így szeptemberben, a korán beköszöntött hűvös időben jólesik egy tartalmas, mégis könnyű ebéd. Vegyél halfilét, vedd elő az olaszos fűszereket, és már készítheted is!

 

Hozzávalók 4-5 főre:

3 nagyobb halfilé (én pontyfiléből készítettem, szeretem a busát is, de bármilyen fajta megfelel)
kb. fél dl olívaolaj
fűszerek ízlés szerint (én borsikát, kakukkfüvet, oreganót, bazsalikomot, majorannát használtam)

1 kg paszírozott paradicsompüré
rizs (köretnek)

Elkészítés:

A megmosott halfiléket besózom, fűszerekkel megszórom. Olívaolajjal kikenem a tepsit, beleteszem a halfiléket, meglocsolom a maradék olajjal, két evőkanálnyi vizet öntök alá, és alufóliával letakarva sütöm kb. 180 fokos sütőben. Amikor már teljesen átfőtt, leveszem a fóliát, és világos barnára sütöm.

A paradicsompüré készülhet bő 1 kilónyi nyers paradicsomból: Apróra vágva, kevés vizet aláöntve megpuhulásig főzöm. Beleteszem az olasz fűszerkeveréket (nagyjából azokat, amelyeket a halhoz is használtam, de finom a készen kapott pizza fűszerkeverék is), ízlés szerint sózom, és kristálycukrot is bőven teszek bele. Ekkor alaposan összeturmixolom, és a pürét még egy kicsit felfőzöm. Úgy szeretjük, ha erőteljesen fűszeres, sós és cukros egyszerre. Mivel sűrűbb szószt szeretnék, forralás közben beleszórok még egy maréknyi lisztet, és jól elkeverem. Télen ez a szósz két 500 g-os konzerv passzírozott paradicsomból készül, ugyanilyen ízesítéssel.

Köretnek rizst ajánlok. Mi az összeragadósat szeretjük, nem a pergőset, mert ez utóbbi a rossz menza-rizsekre emlékezteti a gyerekeket.

Jó étvágyat!

Knnyu_nyari_halas_menu1
Kölnei Lívia

Korábbi receptajánlataink:

Töklecsót főzök!
Cukkinis-citromos lekvár
Paradicsomi állapotok: lecsó, saláta, mártás


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162