Talita

Keresztény női magazin

Különös koncert egy kánikulai szombat estén

mom2
Nyaranta klasszikus- és könnyűzenei koncertek is várják a MOMKult szabadtéri színpadán a zenerajongókat. Július 18-án a Wirral Gimnázium – Fiúkórus és Zenekar volt a vendég. A közelgő vihar miatt a szabad tér helyett a kellemesen hűvös színházteremben volt az előadás.

A Német,- Francia- és Olaszországban, illetve Máltán tett korábbi sikeres koncertturnéknak köszönhetően a Wirral Gimnázium fiú növendékei örömmel utaztak el jubileumi, tizedik, koncetkörútjuk során Magyarországra. Vasárnap pedig a Budapesti Szent István Bazilikában a déli mise részeként is adtak koncertet.

mom3

A MOMKult aulájában rögtönzött bemutatót is tartott néhány fiú az egybként 60 fős kórusból. (A formáció neve Wirral Acustic) A szombat este a zenekaré volt, melynek végén azért a kórus is besegített két híres zeneszámban is.  (We Are The Champions – Mercury és a Hey Jude – Lennon/McCartney)

mom4

A Wirral fiú gimnáziumot 1931-ben alapították egy kis városban, Bebingtonban, Liverpool közelében. Az iskola közel 1000 főt számlál 11-18 év közötti diákokból, és kiemelkedően magas teljesítményt nyújt a sport, dráma és a zene területén. Az iskola zenei tagozata minden héten kb. 300 fiú számára tart zenekari próbákat, akik számos fellépési lehetőségben is részesülnek egyénileg és zenekari szinten is.

A 60 fős kórusból most Budapesten 48-an voltak. A kórus néhány veteránja olyan komoly szakrális terekben lépett már fel, mint a velencei Szent Márk Bazilika, vagy a barcelonai La Seu Katerális. Otthonukhoz közelebb is énekeltek már a Yorki Székesegyházban, a Wocesteri és Cesteri Katedrálisban.

IMG 4804

A zenekar pedig igazi bigband zenét játszott. Filmzene-, pop-rockzene és jazz is szólt az előadásukban, Mal Peters vezetésével.

mom6

Volt, hogy a közönség soraiból is felhívtak a önként jelentkezőket némi ütőhangszeres kíséretre és egy kis táncra is.

Végül is a vihar elkerült bennünket. Lehet, hogy a  jó zene és a remek hangulat miatt foszlottak szerte a sötét felhők, mire vége lett a koncertnek?!

 

Antalffy Yvette

A fotók a szerző felvételei

Zenével kapcsolatos írásainkból:

Gyógyszerünk a zene

Nagy utazás

Ghymes: Hozsanna!

“Csíkos” Csillag vagy fecske

Különös szilveszter


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162