Talita

Keresztény női magazin

Meglepetéssüti Húsvét előestéjén

dios_suti
A gyerekek sokkal türelmetlenebbül várakoznak, mint a felnőttek. Íme, egy kreatív lehetőség, amivel talán gyorsabban telik az idő Nagyszombat este a szülök és a gyerekek számára is. A test és lélek tápláléka lehet ez a húsvéti süti.

Meglepetés a nagyszombati közös családi készülethez

/Húsvét előestjén/

HOZZÁVALÓK:

2 dl dió

1 teáskanál ecet

3 tojásfehérje

egy csipet só

2 dl cukor

egy lezárható nylonzacskó

fakanál

cellux/ragszalag

BIBLIA

A sütőt kb. 150˚C-ra kell előmelegíteni.

Tedd bele a diót a nylonzacskóba, és gyerekeid addig üssék-vágják a diót, amíg az apró darabokra nem törik. Mondd el nekik, hogy miután a római katonák elfogták Jézust, megverték Őt.

Olvasd fel: János 19, 1-3.-at a Bibliából!

Szagoltasd meg mindegyik gyerekkel az ecetet. Tegyél egy teáskanálnyit egy edénybe. Mondd el a gyerekeidnek, hogy amikor Jézus a kereszten szomjas volt, ecetet adtak Neki inni.

Olvasd fel: János 19, 28-30.-at!

Add a tojásfehérjét az ecethez. A tojások az életet jelképezik. Magyarázd el, hogy Jézus azért adta az életét, hogy mi élhessünk.

Olvasd fel: János 10, 10b-11.-et!

Szórj egy kis sót mindegyik gyerek kezébe. Kóstoltasd meg velük a sót, és szórják a többit a tálba. A sós könnyeket jelképezik, amiket Jézus követői hullattak, valamint a mi bűneink keserűségét.

Olvasd fel: Lukács 23,27.-et!

Az eddigi hozzávalók nem valami étvágygerjesztők. Adj a keverékhez 2 dl cukrot. A történet „legédesebb” része, hogy Jézus azért halt meg a kereszten, mert szeret minket. Azt akarja, hogy mi is szeressük Őt, és Hozzá tartozzunk.

Olvasd fel: Zsoltárok 34,8.-at és János 3,16.-ot!

A tálban lévőket robotgéppel a legmagasabb fokozaton verd kb. 15.15 percig, amíg kemény nem lesz. Mondd el, hogy a fehér szín azt jelképezi, hogy milyen tiszták azok az emberek Isten szemében, akiket Jézus a bűnöktől megmosott!

Olvasd fel: Jelenések 7, 13-14.-et!

Szórd bele az összetört diót! Evőkanállal szaggasd kis halmokban egy /kikent/ tepsire! Minden kis halom azt a sziklát jelképezi, amelybe Jézus testét helyezték.

Olvasd fel: Máté 27, 57-60.-at!

Rakd a tepsit az előmelegített sütőbe, és miután becsuktad az ajtaját, kapcsold ki a sütőt! Minden gyerek egy-egy cellux/ragtapaszt tegyen a sütő ajtajára, amivel lepecsételik. Jézus sírját is lepecsételték.

Olvasd fel: Máté 27, 65-66.-at!

Este van, a lefekvés ideje. Szomorú, de a süteményt éjszakára a sütőben kell hagyni. Jézus követői nagyon elkeseredtek, amikor testét a lepecsételt sírboltban kellett hagyniuk. Olvasd fel: János 16,20 és 22.-t!

Húsvét reggelén nyisd ki a sütőt, és adj mindenkinek a süteményből! Figyeljék meg a gyerekek, milyen repedezett mindegyiknek a teteje! Amikor beleharapnak, mindegyiknek üres a belseje! ! Húsvétkor Jézus követői is elámultak, amikor a sírt nyitva és üresen találták.

Olvasd fel: Máté 28, 1-9.-et!

Feltámadott!!!

Jézus Krisztus az Úr, Ő  szeret Téged, és csodálatos terve van az életeddel.

Ismeretlen szerző

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162