Nyári gyümölcsös kevert süti
A hétvégén jó pár kiló meggy mosolygott a fáról, és a kert végében megbújó ribizli, málna is megérett, így egyértelmű volt, hogy sütök valami gyümölcsös sütit.
Ezt a süteményt bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni. Nálunk most a megy, a ribizli és a málna aktuális, így ezeket szórtam a tésztára.
30 dkg liszt
10 dkg durvára vágott dió, de lehet mandula is
20 dkg vaj
20 dkg cukor
1 vaníliás cukor
1 zacskó sütőpor
csipet só
7 tojás
gyümölcsök
A szobahőmérsékletű vajat habosra keverem, majd beleteszem a cukrot, és tovább keverem. Egyenként hozzáadom a tojásokat is.
A lisztet, sót, diót, sütőport összekeverem, és hozzáteszem a tojásos masszához.
Kivajazott, lisztezett tepsibe öntöm, és elsimítom, hogy mindenütt egyenletesen legyen tészta. Ráteszem a kimagozott meggyet, ribizlit, málnát. (Azért nem írtam gyümölcsmennyiséget, mert sohasem mértem még le. Annyit teszek rá, hogy teljesen beborítsa a gyümölcs. Szóval jó sokat 🙂
Előmelegített sütőben, 160-170 fokon 25-30 perc alatt sül meg.
R. Nagy Csilla
A fotót a szerző készítette.
Gyümölcsös recetjeinkből:
Habkönnyű házi gyümölcsfagylaltok
Univerzális piskóta és a keverőgép-matuzsálem
Szereted a tested? Ha igen, akkor biztosan a gyümölcsöket is!
Tweet