Talita

Keresztény női magazin

Nyári gyümölcsös kevert süti

nyri_gymlcss_sti
A hétvégén jó pár kiló meggy mosolygott a fáról, és a kert végében megbújó ribizli, málna is megérett, így egyértelmű volt, hogy sütök valami gyümölcsös sütit.

Ezt a süteményt bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni. Nálunk most a megy, a ribizli és a málna aktuális, így ezeket szórtam a tésztára.

30 dkg liszt
10 dkg durvára vágott dió, de lehet mandula is
20 dkg vaj
20 dkg cukor
1 vaníliás cukor
1 zacskó sütőpor
csipet só
7 tojás
gyümölcsök

A szobahőmérsékletű vajat habosra keverem, majd beleteszem a cukrot, és tovább keverem. Egyenként hozzáadom a tojásokat is.

A lisztet, sót, diót, sütőport összekeverem, és hozzáteszem a tojásos masszához.

Kivajazott, lisztezett tepsibe öntöm, és elsimítom, hogy mindenütt egyenletesen legyen tészta. Ráteszem a kimagozott meggyet, ribizlit, málnát. (Azért nem írtam gyümölcsmennyiséget, mert sohasem mértem még le. Annyit teszek rá, hogy teljesen beborítsa a gyümölcs. Szóval jó sokat 🙂

Előmelegített sütőben, 160-170 fokon 25-30 perc alatt sül meg.

 

R. Nagy Csilla

A fotót a szerző készítette.

Gyümölcsös recetjeinkből:

Habkönnyű házi gyümölcsfagylaltok

Univerzális piskóta és a keverőgép-matuzsálem

Szereted a tested? Ha igen, akkor biztosan a gyümölcsöket is!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162