Talita

Keresztény női magazin

Védőnők az álterhes kutatónő csapdájában

vdn
A minap a következő programajánlat került elém a Nőkért Honlap Facebook-oldalán: „Finom manipuláció, kedves félreinformálás – reprodukciós jogi előadássorozat”. A téma a védőnők szerepe az abortusz előtti kötelező tanácsadáson.

Érdemes a Patent Egyesület által december 8-ára szervezett program teljes ajánló szövegét megismerni:

„Magyarországon jelenleg azoknak a nőknek, akik terhességmegszakító műtétet kívánnak igénybe venni, a „magzat megtartására irányuló tanácsadáson” kell részt venniük. A Patent Egyesület a tanácsadáson részt vett nőket kérdezte tapasztalataikról, valamint egy magát terhesnek kiadó kutató közvetlenül is részt vett tanácsadásokon.

A Feminista Közösségi Est keretében ennek a kutatásnak a tapasztalatait mutatják be Rédai Dorottya és Szabó Gabriella. Az eredmények szerint számos védőnő eltúlozza, hogy milyen kockázatot jelent az abortusz a későbbi termékenységre, és sokan hisznek közülük abban – amit tudományos kutatásokkal nem sikerült alátámasztani –, hogy az abortusz életre szóló lelki törést okoz. Szintén a védőnők többsége érvel úgy a terhesség megtartása mellett, hogy az élet, ami könnyen bűntudatot kelthet a terhességet megszakítani kívánó nőben, de számos más érv is elhangzik a magzat megtartása érdekében.”

Kész, védőnők, nektek annyi! A feministák már rajtatok vannak! Ezentúl vigyázzatok, és csak olyan várandós nőnek adjatok tanácsot, akinek papírja van a terhességéről!

Elképzelem a nemes lelkű kutatónőt, aki elindul a titkos küldetéssel, hogy leleplezze a védőnői szolgálat galád képviselőjét, aki bizony – lássuk be – hamar csapdába kerül, mert „eltúlozza” hogy az abortusznak hatása lehet a további termékenységre. Ráadásul „hisz” abban, hogy az abortusz egész életre szóló lelki törést okoz! Kutatónő magában mosolyog: „micsoda sötét középkor, hát hol van ez tudományos tényekkel alátámasztva?” Aztán a védőnő berúgja a végzetes öngólt: azt mondja, hogy „tartsa meg a gyermeket, mert az élet”.

Valóban, ezek miatt az egyértelmű jogtiprások miatt érdemes a Patent Egyesületnek egy hangos bulit csapnia!

A Nőkért Facebook-oldalán kialakult egy kis vita az esemény kapcsán, magam is hozzászóltam a témához. Sajnos a kommentjeimet hamar levették, sőt, kitiltottak az oldalról. A szövegek törlésére számítottam, nem először történt ez meg a liberális feministák eme fellegvárában, ezért elmentettem magamnak is a véleményemet:

„Különös dolognak tartom, hogy a cikk címében “finom manipulációnak” ill. félreinformálásnak nevezik azt, ha valaki megpróbálja jelezni egy várandós nőnek, hogy amit hordoz, az élet. És bocsi, de a gyermeknemzéssel, szüléssel kapcsolatban azt a kifejezést használni, hogy “reprodukciós jog” – nevetségesnek találom. Annál is inkább, mert a párok egyre nagyobb százaléka küzd a terméketlenséggel. Persze(szerintetek – a szerk/, nekik joguk van a mesterséges megtermékenyítés különböző formáira, a várandós nőknek meg arra, hogy döntsenek stb.

Azt lenne érdemes megérteni, hogy ez az egész nem jog kérdése. Annál sokkal több. És nagyon, de nagyon sajnálom azokat a nőket, akik nem értik meg, hogy életet hordoznak magukban. Amúgy nem a megtermékenyítés pillanatától, hanem már eleve a petefészkeikben megbújó, megtermékenyítésre váró kis sejtjeik is magukban hordozzák az életet. Nahát, ha ezt átéli egy nő, akkor azért másként néz magára…”

Remélem, mindenki érti, milyen veszélyes állítások hangzottak el! Igen, én is lebuktam, akár a védőnő az „álvárandós kutatónővel”.

Kedves Védőnők! Minden tiszteletem a Tiétek! Ti ma is meritek vállalni a véleményeteket, el meritek mondani, hogy az abortusz mennyire veszélyes testi-lelki értelemben, arra biztatjátok a várandós nőket, hogy tartsák meg a magzatukat, hogy értsék meg, amit magukban hordoznak, az maga az Élet! Csodálatos a hivatásotok és a szolgálat, amit végeztek! Köszönöm!

Nem hiszem, hogy a Patent Egyesület tagjai tisztában vannak vele – ugyan miért is lennének? –, hogy március 25. Jézus fogantatásának ünnepe. Aminek a tényét és körülményeit tudományos kutatások nem támasztják alá, sőt, egyenesen tudományos nonszensz. Ennek ellenére ez az emberiség számára az Élet kiáradásának döntő pillanata. És különös módon sok tudós ember is megünnepli (persze nem az álterhes kutatónők).

Na, kedves patentosok, nőkértesek, ezt a paradoxont kéne valahogy megfejtenetek!

 

Kóczián Mária

Nyitókép.

Kapcsolódó cikkeink:

Kis halottak 

Az életet másnak adni – botrány? 

Férfiak az abortuszról 1 rész, 2. rész  

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162