Talita

Keresztény női magazin

ByeAlex a hitről és a templomokról

byeAlex
Vallásosnak tekintem magam annyiban, hogy áhítattal tudok rácsodálkozni a körülöttem lévő világra.


„Hiszek abban, hogy mindenki a jó felé irányul, de nem olyan értelemben, hogy jót szeretne cselekedni, hanem csak első lépésben, ő magának szeretne jót. Ha mindenki a másiknak is jót szeretne, akkor lenne optimális a helyzet.

**

Vallásosnak tekintem magam annyiban, hogy áhítattal tudok rácsodálkozni a körülöttem lévő világra. Amikor egy pillanatra felfedezi az ember magát az univerzum elképesztően parányi, jelentéktelen részeként, furcsa félelem járja át. Friedrich Schleiermacher ír szépen erről: ’A vallás nem más, mint a végtelen dolgok iránti érzék és vonzalom.’

**

Reformátusnak kereszteltek, de nem jártam ilyen közösségbe. A hatalmas terek vonzanak, a Szent István bazilikában misén is voltam, főleg azért, hogy érezzem, hogyan szól a hang, milyen az akusztika. Fantasztikus élmény lehet ott zenei felvételt készíteni! Legalább akkora, mint mondjuk egyedül egyszer ott aludni.

**

Aquinói Szent Tamás gondolatai egyesítik magukban az angolszász és a kontinentális filozófia gyökereit. A Summa Theologiae-ben elemez fogalmakat a hitről, túlbuzgóságtól mentesen – igazi férfias könyv. Racionális érvekkel vezeti le, hogy az emberi lélek halhatatlan.”

(A teljes interjú a Képmás magazin 2013. májusi számában olvasható.)Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162