Talita

Keresztény női magazin

Ez a mi perselyünk

perselylead

Egy örömhírt szeretnénk megosztani Veled, Kedves Olvasó. Több hónap után bejegyezték az alapítványunkat, amelynek szép hosszú neve is van: A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány.

Alapítványunk céljai között szerepel többek között az iskolai oktatásból hiányzó keresztény szellemiségű kultúra megismertetését célzó tevékenységek, programok támogatása. Támogatást szeretnénk nyújtani a kereszténység történeti múltját és jelenét átfogó gyakorlati és elméleti képzések szervezéséhez és működtetéséhez, valamint a kereszténységgel kapcsolatos ismeretek terjesztéséhez.

Szeretnénk, hogy ezekhez az ismeretekhez hátrányos helyzetűek is hozzájuthassanak. Az Alapítvány célja az is, hogy hozzájáruljon a keresztény lelkiséget új stílusban, modern módon bemutató művészi, publicisztikai, ismeretterjesztő vagy tudományos művek létrejöttéhez.

Támogatunk olyan kutatásokat, amelyek a fiatalok, valamint a nők, a szociális és lelki értelemben nehéz sorban élők helyzetének keresztény szellemiségű javítását szolgálják. És azokat a törekvéseket is, amelyek a keresztény fiatalok egymásra találását segítik, a család megőrzendő hagyományainak gondozására irányulnak.

Ez mind nagyon szép, csupán egy szépséghibája van még a dolognak, jelenleg nincs egy vasunk sem.

Pedig annyi rászoruló van már most is a látóterünkben, akiknek segíthetnénk! Itt van például egy fiatal lány, aki gyermekotthonban él, és fogalma sincs a szeretetben működő családról. Épp második abortuszán van túl, és barátnője szintén hasonló cipőben jár… Milyen jó lenne számukra egy „iskola”, ahol megtanulnák becsülni önmagukat, női mivoltukat. Vagy egy kedves fiatal nő, aki négy gyerek boldog anyukája, és hiába ír keresztény témában jó kis cikkeket, munkája már hónapok óta nincs. Vagy özvegy barátnőnk, aki egyedül neveli kislányát. A meséi elbűvölőek, bárcsak kiadhatnánk, hogy mások lelke is épüljön általuk. Tudom, hogy mostanában mindenkinek nehéz. Nekem is, és másik két szerkesztőtársamnak, Líviának és Marinak is, akik több mint egy éve teljesen önkéntes munkában szerkesztjük, írjuk a Talitát, és utazunk riporthelyszinekre, intejúalanyokhoz. És valószínűleg Neked is.

Mégis, ha teheted, ha fontos számodra, hogy Jézus országa ilyen alulról induló, spontán módon is növekedjen, kérlek, támogass, vagy szólj annak a valakinek, akinek képessége van rá, hogy támogasson bennünket akár ötletekkel, akár anyagiakkal, hogy továbbra is Isten dicsőségén munkálkodhassunk!

Szeretettel, Konkoly Edit (főszerkesztő)

Számlaszámunk:10918001-00000120-06900008

Nyitókép: innen


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162