Talita

Keresztény női magazin

Munka közben mézes krémes

mezeskremes

A templomban a “korábban születettek” közül jó néhányan üzemeltetnek egy Varrócskát. Itt kapott, vett anyagokból készítenek ötletes és hasznos holmikat: kötényeket, fogókesztyűket, karácsonyfadíszeket, babákat. Egyik Erzsébet-napjukon kóstoltam ezt a finom mézes-krémest.

Ezeket a templomokban adják el, és a befolyt pénzzel hol Böjte Csaba gyermekeit, hol a kárpátaljai ferences atyákat és híveiket támogatják. Óriási a hangulat, hol itt fáj, hol ott fáj, de a vidámság nem hagyja el őket. Legutóbb itt egy finom sütit ettem, aminek el is kértem a receptjét. Íme:

15 dkg cukorból,

1 tojásból,

3-4 ek.mézből,

6 dkg zsírból,

5 ek. tejből gőz fölött sodót főzünk.

Addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad. Amikor kihűlt, hozzáadunk 45 dkg lisztet, amibe belekeverünk 1 kávéskanál szódabikarbónát. Összegyúrjuk, három egyforma gombócot alakítunk belőle, kisodorjuk, és három lapot sütünk belőle.

1/2 liter tejből 3 ek. grízből jó kemény tejbegrízt főzünk, hűlés után belekeverünk 25 dkg margarint és 25 dkg porcukrot. A kisült lapokat ezzel a krémmel megtöltjük és a tetejére csokimázt kenünk. Érdemes várni az evéssel egy napot, hogy a lapok visszapuhuljanak.

 

Erőss Erna

Fotó: innen


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162