Talita

Keresztény női magazin

Talita Madridban – Gondviselés

gondviseles1 

Tér és idő mit sem jelent az Úrnak – igazán most kezdem megérteni.
Új ország, új város, új nyelv, új kultúra, új környezet, új emberek, új barátok, minden új, és mégis minden ugyanaz: Spanyolország, Madrid. Egy város, ahol nem telik el úgy nap, hogy ne sütne a nap, ahol az emberek vidámak és barátságosak, ahol az élet laza.

Tizenkilenc évesen úgy éreztem, változásra vágyom. Nem tudtam pontosan, mit is remélek egy külföldön töltött évtől, talán éppen a kiszámíthatatlant, az ismeretlen megismerését. Egészen biztos voltam benne, hogy rossz nem sülhet ki belőle.

Itt vagyok, és szeretem. Au pair-ként dolgozom, azaz egy családdal élek, segítek a gyerekekkel kapcsolatos teendőkben, és angolt tanítok nekik. Három virgonc kölök, akikkel öröm játszani és beszélgetni.

Természetesen sehol se felhőtlenül boldog az ember. Itt is akadnak nehézségek és napok, amikor úgy érzem, semmi kedvem ehhez, mikor lesz már vége…

De tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra válik. Mert Ő jóságos és mindenható. Ha elég figyelmesek vagyunk, észrevehetjük nekünk szóló titkos üzeneteit, apró megnyilvánulásait.

Amikor például egy szörnyű hét után, a piros lámpánál megáll előttem egy kamion ezzel a felirattal: „A vihar után mindig, mindig, mindig kisüt a nap”, vagy amikor egy újság előlapján egy biztosító reklámszövege a következő: „Ki szeret, és ki vigyáz rád úgy, mint én? Senki se tudja jobban nálam, mire van szükséged.”

Nincs velem a családom, az otthoni barátok, ismerősök, de az élet megy tovább nélkülük is… Felnövünk, önállósodunk és elszakadunk. Elszakadunk, hogy másokhoz kerüljünk közelebb. Elszakadunk, de az emberek, akiket egyszer ismertünk, az érzések, amiket egyszer éreztünk, a részünkké válnak.
Istentől azonban soha nem szakadunk el. Lehet, úgy érezzük, eltávolodtunk tőle, vagy mintha nem törődne velünk, de Ő soha nem hagy el minket.

Mindegy, milyen nyelvet beszél valaki, ha egy bátorító mosollyal ajándékoz meg. Mindegy, hol mész templomba, ha ugyanabban a kegyelemben részesülsz, mindegy, kikkel vagy, ha igazi szeretettel fordultok egymás felé.

Sehol nem fogsz magadra maradni!

Nekünk kell a döntéseinket meghozni, nekünk kell erőfeszítésekkel jobb emberré válnunk. Óriási különbség, hogy – ellentétben az Istenben nem hívő emberekkel – mi tudjuk, van Valaki, aki segít és gondoskodik rólunk.

 

Gerber Luca


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162