Talita

Keresztény női magazin

Tarhonyás csirke

tarhonyscsirke2
Vendégeink vannak a házban, munkásemberek. Meleg vacsorát rendeltek. Mit csináljak, morfondíroztam, míg gyerekkorom egyik kedves étele jutott eszembe, a tarhonyás csirke.

A közeli nagyobb város húsboltjában vettem két kilogramm combot. Tarhonyát korábban beszereztem, anyuéktól most kaptam csodaszép szegedi pirospaprikát, és szintén maguk készítette paradicsomlevet. Már csak a hagyma hiányzott, de az termett a kertben, csak ki kellett szaladnom.

Na lássuk.

Kötényt kötöttem. Kezet mostam. Ollálá!

Megmostam a húst, félreraktam. Megtisztítottam a hagymát, körülbelül fél kilót, összedaraboltam az egyetlen éles késsel, amit találtam, de fogok venni egy élesebbet, határoztam el újra. Egy igazit.

Zsírt olvasztottam, rádobtam a hagymát, megpirítottam, és rá a húst. Alacsony lángra vettem, és lefedtem. Körülbelül 50 percig hagytam, közben olajon egy kicsit megpirítottam a tarhonyát is, felengedtem egy kevés vízzel, és elzártam alatta a lángot.

Elővettem a szép őrölt pirospaprikát, egy púpos evőkanállal rászórtam a húsra, megsóztam, és kicsit összekevertem, majd összevegyítettem a tarhonyával, és ráöntöttem fél liter paradicsomlevet.

Egy zöldpaprikát is daraboltam bele, és még 20 percig egészen alacsony lángon főztem.

Közben megjött Margita, és kiderült, ő is nagyon szereti.

tarhonyscsirke3

Konkoly Edit

A képek a szerző felvételei.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162