VassÁkosRecept – Gombacsoda-vacsora
Most, hogy esett egy kis eső, legyen hát gombacsoda a vacsora!
Vettem ¾ kg vegyes gombát (laska, csiperke, róka), s felszeleteltem.
1 csokor apróra vágott újhagymával, két marék gyöngyhagymával vajon összepirítottam, majd 30 dkg koktél paradicsomot, sót, borsot, 2 gerezd apróra vágott fokhagymát, kakukkfüvet hozzávegyítettem, és még negyedórát hagytam kis lángon a serpenyőben összefőni. A végén hozzálöttyintettem 1 dl száraz vörösbort is.
Tálaláshoz 1 dl száraz vörösborhoz 2-3 evőkanálnyi áfonyalekvárt kevertem. (Így készült az a csík a tányér közepére.)
Köretnek pedig petrezselymes vajjal héjában főtt / sült krumplit gondoltam.
A hozzávalók tehát:
- ¾ kg vegyes gomba (laska, csiperke, róka)
- 1 cs. apróra vágott újhagyma
- két marék gyöngyhagyma
- 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
- 30 dkg koktél paradicsom,
- só, bors, kakukkfű ízlés szerint
- 2 dl száraz vörösbor
Kérsz egy kanállal?
Vass Ákos
A képek Vass Marcell fotói.
Korábbi VassÁkosReceptek:
Tweet