Mandarinos-pudingos kehely
Könnyű desszertre vágytunk. Mit is készítsünk? Körülnéztünk otthon, és a hűtőben sok mandarint találtunk. Finom, habos krém lett belőle.
Hozzávalók:
18-20 db mag nélküli mandarin
2 tasak csokis pudingpor
7 dl tej
5 evőkanál kristálycukor a pudinghoz
kb. 7 dl habtejszín
4 evőkanál porcukor a tejszínbe
A mandarinokat megpucoltuk, és pépesre turmixoltuk. A két tasak pudingport felfőztük 7 dl tejjel és a kristálycukorral. Amikor már jó sűrű volt, belekevertük a mandarinpürét. Turmixolással még krémesítettük, majd poharakba szedtük. A habtejszínt elkevertük a porcukorral, és felvertük, majd a mandarinos puding tetejére szedtük. Amint a képeken is láthatjátok, mandarinszeletkékkel és reszelt csokival díszítettük.
Nagyon finom lett, percek alatt elfogyott mindkettőnk poharából, a maradékot pedig eltettük a család többi tagjának, akik majd később jönnek haza. Már várjuk, hogy láthassuk az arcukat, amikor majd megkóstolják…
Tipp:
Néhány óra után a mandarin kissé megkeseredik benne, mintha grape fruit lenne. Aki nem szereti a grape fruitot, fogyassza el hamar a desszertet!
Ha nincs mandarin, finom lehet fagyasztott meggyel vagy meggybefőttel is, mert szintén jól illik a csokis ízhez.
Balázs Viktória, Kölnei Lívia
A képek a szerzők fotói
Korábbi desszertjeink:
Ella süti: finomabb, mint a brownie!
Gyümölcsös-diós lepény Polcz Alaine után
Tweet