Oreganós-körtés saláta: a nyár végét idézi
Nyári hangulatot idéző salátát készítettem!
Ne adjuk fel még a nyári életérzést, hadd érezzünk napfényes ízeket! Még rengeteg valódi, kertben növekedett zöldség és gyümölcs terem, éljünk velük, gyűjtsünk belőlük erőt a télre! Lehetőleg ne szupermarketben vásároljunk, mert ott gyakran csak műgyümölcsöket és -zöldségeket (például egyenméretű, hetekig nem romló, fürtösnek nevezett, furcsa paradicsomot) lehet kapni. Persze a piacon se minden igazi, de legalább lehet válogatni.
Ez az egyszerű, mégis különleges saláta vidám érzést csempészett a szürke, hűvös hétköznapomba.
Hozzávalók:
1 fej saláta (vagy jégsaláta)
2 nagy, puha körte
2 nagy paradicsom
1 kis marék snidling (ollóval apróra vágva)
fél marék friss oreganólevél (a leveleket leszedtem a szárról, és a nagyobbakat összetépkedtem)
ízlés szerint só (nem feltétlenül szükséges)
fél dl olívaolaj (hidegen sajtolt)
negyed vagy fél citrom leve (attól függ, mekkora és mennyire lédús)
Az elkészítését nem részletezem, mindent megmosok, aprítok, összekeverek. Érdemes félórát állni hagyni, hogy az ízek összeérjenek.
Kiváló köret ebédre, vagy önálló reggeli, vacsora.
Kölnei Lívia
Korábbi salátáinkból:
Csillagtök-saláta, avagy férj a konyhában
Tweet