Talita

Keresztény női magazin

Zöldbabfelfújt a félfülű nyúl ajánlásával

zoldbabfelfujt_evi
Tehát múltkor ott hagytuk abba, hogy nagy lelkesen összevágtam a hagymát. Kevés olívaolajon megpároltam, rádobtam az apróra vágott zöldbabot, és petrezselymet, aztán először fedővel, majd a nélkül megpároltam.

Hat tojásfehérjét kemény habbá vertem, hozzákevertem egyenként a sárgájukat, majd lisztet szitáltam bele. Mivel családunk, ugye, nyomokban fogyókúrázókat is tartalmazhat, nem az előírt hat púpos evőkanál lisztet szitáltam hozzá, csak négy evőkanállal, és óvatosan habverővel összeforgattam mindezt. Ezután őröltem bele borsot, sóztam, és a kihűlt párolt zöldbabot is beleforgattam.

Egy szép üvegtálat, amit Ildától kaptam a születésnapomra, (köszi Ilda!) kikentem vajjal, megszórtam kevés zsemlemorzsával, és a szép nagy pufók habot belehuppantottam az edénybe.

Alacsony tűzön addig sütöttem, míg kész nem lettem a nappali takarításával, és a felfújt teteje szép pirospozsgás nem lett, a beleszúrt kés is száraz maradt.

Azután bemutattam a félfülű nyúlnak, mondjon véleményt, és azt mondta: „Hűha!”

fodorévi


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162