Talita

Keresztény női magazin

Alíz iskolába megy 3 – Beiratkozás és diákigazolvány

IMG 24531
Alízt, a látássérült kislányt felvették a “rendes” iskolába! Igaz, a felvételit rengeteg izgalom és bürokratikus akadály előzte meg… 

A “MAT” család (Mariann – Alíz – Titusz) örömmel olvasta április elején az általános iskola e-mailjét, mivel arról értesítették őket, hogy Alíz a zenei meghallgatáson megfelelt.

Az általános iskolai beiratkozás hetén kapták meg az óvodai szakvéleményt, melyben javasolják Alíz szakértői bizottsági vizsgálatát.

Ugyanennek a hétnek az elején telefonon érdeklődött Mariann, hogy a beiratkozásra készen lesz-e a szakértői vélemény. A beiratkozás napján nem tudták magukkal vinni a szakértői véleményt, mivel nem kapták kézhez.

Április 16-17. volt az iskolai beiratkozás napja. Mariann és Titusz április 16-án mentek beíratni kislányunkat a Liszt Ferenc Általános Iskolába.

A beiratkozáshoz szükséges az óvodai szakvélemény, a születési anyakönyvi kivonat, lakcímkártya. Két nyilatkozatot kell kitölteni, az egyik, hogy életvitelszerűen az állandó lakcímen vagy a tartózkodási helyen laknak, a másik, hogy mit tanuljon a gyermek: erkölcstant vagy hit- és erkölcstant. Kislányukat római katolikus templomban keresztelték, és ők szeretnék, hogy hit- és erkölcstant is tanuljon.

IMG 2336

A beiratkozáskor odaadták a szakértői bizottságtól kapott “Előzetes vizsgálati véleményt”, továbbá a szakvélemények fénymásolatát.

A beiratkozás alkalmával elhangzott, hogy felveszik Alízt. Meglátják?!

A “MAT” család azt szeretné, hogy kislányuk a B. osztályba kerüljön. (Ahogy Vackor is…)

IMG 2054

Az önkormányzat okmányirodájában a “MAT” család elintézte közben az ún. NEK azonosítós adatlapot, mely a diákigazolvány készítéséhez szükséges.

Május 27-én lesz majd az első szülői értekezlet az iskolában. Ez a fránya szakértői vélemény azért még hibádzik. És természetesen várják az iskola válaszát a felvételt illetően.

IMG 23101

Naplórészlet

Április 27: Titusz boldogan mesélte, hogy aznap kapták az e-mailt az iskolából – Alízt felvették!!! …A szakértői vélemény még továbbra is várat magára, de az is meglesz egyszer csak… S minden akadály elhárul…

Május első hete: Minden papír – kis késéssel ugyan, de – rendben megérkezett. Mariann elvitte az iskolába, és megtudta, hogy Alíz az első bébe fog járni, úgy mint Vackor anno…

“Haja,
haja, hé!
Megnyílott az ELSŐ BÉ!”

 

Antalffy Yvette

 

Előző részek:

Alíz iskolába megy

Alíz iskolába megy 2. – Egy jó nehéz hét krónikája

Kapcsolódó cikkeinkből:

“Ha látnék, az csak hab lenne a tortán!”

Akadálymentes zarándoklat

Örökbefogadás 6. – Ildikó és családja Bózsván

“Érzékenyítő” tánc – kerekesszékkel

Cili – a Down Alapítvány ihletője


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162