Mézeskalács-birodalom
Ilda már húsvétra meglepett bennünket ezzel a recepttel, most viszont olyan csodálatos képeket kaptunk tőle, hogy újra feltesszük, hiszen a mézeskalács igazi szezonja mégiscsak a karácsony! És ami a legfontosabb: ez egy tuti recept! Még egy hét múlva sem törik bele a fogatok a házikókba, angyalkákba, csillagokba!
Íme a recept:
50 dkg liszt
15 dkg porcukor
15 dkg margarin
1 dl méz
1 dl tejszín
1 teáskanálnyi szódabikarbóna
2-3 evőkanál fahéj
A lisztet, cukrot, fűszereket összekeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott mézet, olvasztott margarint és a tejszínt, amibe beleszórjuk a szódabikarbónát. Az összetevőket alaposan összegyúrjuk és egy éjszakán át a hűtőszekrényben pihentetjük. Sütés előtt kis darabokat vágunk a tésztából, melyet átgyúrás után kinyújtunk és szaggatunk.
Cukormáz: 1 tojás fehérjéből, minimum 2dl szitált porcukorból sűrű masszát keverünk. Zacskó sarkát kilyukasztjuk és ezzel írókázzuk meg a kihűlt mézeseket.
Ablakot úgy tudtok a mézeskalács-ház falába és az egyéb formákba varázsolni, hogy sütés közben egy töltetlen savanyúcukrot tesztek a kivágásba.
Kellemes időtöltést, örömteli alkotást és áldott karácsonyi ünnepeket kívánok!
Záluszki Ildikó
A fotókat a szerző készítette.
Ilda receptjeiből:
Diós, mákos, sajtos, sós: egy tésztából!
Tweet