Talita

Keresztény női magazin

Szentágothai János, az életvédő

szentagothai j 1
Az abortusznak a családtervezésbe való bevonásával a nők a férfiak legaljasabb ösztöneinek rabszolgáivá teszik magukat.

“Itt van például az abortusz ügye. Az eddigi vitában megdöbbentően sokan óriási tájékozatlanságról és felelőtlenségről tesznek tanúbizonyságot. Még a lelkészek között is akad ilyen.

A fogantatáskor minden biológiai tényező meghatározott, bár hat és fél napig – tudniillik a pete beágyazódásáig – ez még csak számos bizonytalansági faktorral terhelt lehetőség.

Ha lehet valami feladatom ebben a parlamenti ciklusban, az az abortusz vitájában való fellépés.

Ma a nők többsége alighanem azt hiszi: ha legalábbis egy időpontig rendelkezik a magzata felett, az szabadság. Ki fogom mutatni, hogy az abortusznak a családtervezésbe való bevonásával éppen a férfiak legaljasabb ösztöneinek rabszolgáivá teszik magukat.

Mégis, ma nem kínálkozik más, mint ésszerű, humánus, a szociológiai, tudományos realitásokat figyelembe vevő kompromisszum. Ám semmiféle jogi csűrés-csavarás nem változtat azon, hogy embert ölünk az abortusszal.

Ezzel a típusú emberöléssel azonban ilyen vagy olyan formában együtt él az emberiség. Csak nagyon kell vigyázni, hogy ne csapjuk be magunkat.

(Interjú Szentágothai Jánossal a Magyar Hírlapban, 1992. május 23-án – részlet)

Kép


Hozzászólások

  • Piroska szerint:

    Én azt hiszem, minden nőnek az a vágya, hogy gyermeket szüljön. De sajnos, a férfiak legtöbbje ezt nem szeretné. Menekülnek a felelősségvállalás terhe alól. Tisztelet a kivételnek. A sport világban a karrierépítés a fontos. Nőnek,férfinak egyaránt. A Szórakoztató Iparban a mindennapos bulizás. Ahol pedig van gyerek, 1, 2 év jobb esetben 9-16 év és az anyukák egyedül maradnak a gyermekeikkel. Kérdezem én Ezek a gyerekek hogy tudnának családot építeni, ha nincs előttük példa. Csalódottak, mentálisan sérültek. A világ állapota is igencsak zűrzavaros. Szerintem a fiatalokat és szülőket valamint minden felnőttet egyaránt meg kellene tanítani, hogyan tekint Isten a családokra. Kinek mi a feladata, joga és kötelessége a családban. Mert ugye, hisszük, hogy a család létrehozója maga Isten. Hogy mitől lesz sikeres egy család, erre legalkalmasabb tankönyv Isten Szava a Biblia. Abban le van írva minden, amit egy személynek tudnia kell/kellene a boldog család létrehozásához, fenntartásához. Nem csak azt kell hangoztatni, hogy keresztény ország vagyunk, hanem élni is kellene a keresztényi életet, mindenkit tanítva a Bibliára kicsi kórtól kezdve, és megtanítani megtartani az abban leírtakat. Nem hazugságokra kellene tanítani az embereket, hanem az erkölcsi tisztaságra,hűségre,becsületre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162