Talita

Keresztény női magazin

Zöldséges samosa (szamósza)

…avagy indiai töltött batyu. A héten indiai ízekben utazunk.

A tésztához valók:

  • 1/2 kg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 tk. só
  • kb. 3 dl joghurt

A hozzávalókat összedolgozzuk kemény tésztává. Tálban letakarva fél órát pihentetjük. A tésztából kisebb citrom méretű golyókat készítünk, ezeket kinyújtjuk olajozott vagy vajazott felületen, amennyire lehet kör alakúra, 10-12 cm átmérőjűre. Középen kettévágjuk, így két félkört kapunk. A félkörből tölcsért formázunk, és megtöltjük a már elkészített töltelékkel.  A tészta széleit összecsipkedjük, és lezárjuk.

 

A töltelékhez valók:

  • 3 db burgonya
  • 1 közepes fej karfiol
  • 2 dl (egy bögrényi) friss vagy fagyasztott zöldborsó
  • 1 tk. őrölt koriandermag
  • 1 tk. őrölt édeskömény mag
  • 2 tk. gram masala fűszerkeverék
  • 1/2 tk. őrölt gyömbér
  • 2 tk. kurkuma
  • 2 tk. só
  • 8-10 szál koriander zöld (elhagyható)
  • 2 evőkanál olaj
  • ízlés szerint chili (elhagyható)

Ebből 16 db batyu jött ki.

Bőséges olajban kisütöttem.
Mellé még zöldséges bulgurt készítettem, fokhagymás tejfölös mártogatóssal.

Loboda Krisztina


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162