Húsvéti csokivadász
Tegnap kikísérleteztem az idei csoki-alternatívát, vagyis hogy mit adunk a locsolóknak az ócska csokinyuszik helyett.
Apróra vágtam mandulát, mazsolát.
Egy fém sütiszaggatót belülről vékonyan megolajoztam, rátettem egy sütőpapírra, majd beleszórtam a mandulát-mazsolát.
Mikróban felolvasztottam egy tábla jó minőségű csokoládét. Kimentem a cuccal a teraszra, és ott kanalaztam a formába. Ha nincs teraszunk vagy erkélyünk, akkor figyeljünk rá, hogy hideg legyen a tálca / tepsi, amelyre a sütőpapírt terítettük. Ez azért fontos, hogy rögtön megdermedjen a csoki, ne legyen ideje kifolyni a forma alatt.
Hamar megdermed, és csomagolható.
Egyelőre két tavaszi formát találtam alkalmasnak: a kacsát és a gombát.
Sajnos a bárányka lába annyira vékony volt, hogy beletört a csoki. Sebaj, a legtökéletesebb úgyis a tojás-forma lesz, azt meg István, a férjem meghajlítja húsvétig.
Sárosdi Virág
Forrás: Gyereketető blog
A képeket a szerző készítette.
Sárosdi Virág korábbi ötleteiből:
A tojáshéj második élete – Így is készüljünk a Húsvétra!
Tavaszi virágözön tojástartóból
Tweet