Talita

Keresztény női magazin

Alíz iskolába megy 6. – Első félév az első bében

alízelsőfél

A MAT (Mariann-Alíz-Titusz) család megnyugodhatott, Alíz tovább folytathatja iskolai tanulmányait  a Liszt Ferenc Általános Iskolában.

 

A tanító néni azt mondta, 2015 szeptemberétől kezdődően az első hat héten teljesített tanulmányi eredménye alapján nincs szükség arra, hogy leüljenek beszélni, minden rendben van Alízzal.

Alíz az iskolában napközis, anyukájával azonban minden délután szoktak tanulni. Ha készen van az írásbeli, akkor gyakorolnak, olvasnak.

gyengenlatok-fuzet-gy-l-1

A felnagyított vonalak és négyzethálók
Alízka kezdetben a vonalak, számok, betűk leírásának megtanulásához a speciális nagyméretű írólapokat használta, majd az előírt írás és matek füzetet felnagyították neki. Attól kezdve és jelenleg is abba ír. Egyedül erre a nagyításra volt szükség eddig. A tankönyvekben a képeket, a szöveget is látja, és ugyanazt használja, mint az osztálytársai.

Vackorék első béjében pedig eközben névsorolvasás volt:

versvackor

m2-52484-01550300

A miskolci úti Gyengénlátók Iskolájából a fejlesztő pedagógus – amikor el tud menni Alíz iskolájába -, 2-3 hetente heti egy alkalommal továbbra is tart neki fejlesztést.

Az őszi fogadó órán a tanító néni azzal fogadta a szülőket, hogy beszéljen Mariann, mivel ő csak jókat tud mondani Alízról.

Eleinte a matek volt a kedvenc, aztán az olvasás, ének és a néptánc. Az olvasás is egyre jobban megy, a téli szünetben már meseolvasás volt a házi feladat. A rajzórákon készített munkái szépek. A közelmúltban készített álarcot a tanító néni meg is mutatta az osztálytársaknak, és megdicsérte Alízt, hogy milyen szépen dolgozott.

Az első felmérők
Az első félév vége előtt a felmérések: matek, irodalom és magyar nyelv is 100%-os lett, a természetismeret gyengébb, 85%-osra sikerült.

Az első szöveges értékelés
Eltelt az első félév, január 19-én megkapta a MAT család a szöveges értékelést. Alíz a főbb tantárgyaknál több szempontból a legjobb értékelést kapta, és a többi is átlagosnak mondható. A kislány – személyiségéből adódóan – az órákon ritkán jelentkezik, nehezen nyílik meg.

Alízka az elmúlt félévet eredményesen zárta, minden családtag megelégedésére. Szeret iskolába járni, és szülei igyekeznek megtenni mindent, hogy ez így maradjon, és minél több sikerélményhez jusson a tanulmányai során.

alikorcsolya

Ez még az őszi szárazföldi görkorcsolyás edzés

Úszás után furulyázás és korcsolya
Ősszel hetente rendszeresen úszni mentek. A második félévben énekórán furulyázni tanulnak. A téli időszakban szerdánként rendszeresen jártak, és járnak korcsolyázni a Városligeti Műjégpályára.

Jönnek a 7. éves születésnapi bulik
Egy kis szabadidős programról néhány gondolat: Alízkát két osztálytársa is meghívta már a szülinapi bulijába, ahol nagyon jól érezte magát. Az ő születésnapja áprilisban lesz, és MAT-ék is gondolkodnak arról, hogy elsős osztálytársakkal ünneplik meg a 7. szülinapot.

Képkivágásalizeliz

Jön a farsang
Most készülődnek a február 5-ei farsangra, ami a Városligeti Műlyégpályán lesz. Alíz a Jégvarázs című mesefilmből Elsa jelmezébe bújik, de egy kicsit tart a szerepléstől.

 

Antalffy Yvette

 

Előző részek:

5. Nyaralás és indulás az első bébe

4. Ballagás, tábor és nem kis “fennforgás” iskolaügyben

3. Beiratkozás és diákigazolvány

2. Egy jó nehéz hét krónikája

Alíz iskolába megy 1.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162