Nyári hűsítő süti
Jövő hétre újabb nagy meleget ígérnek a meteorológusok, ezért megosztjuk veletek ennek az egyszerű édességnek a receptjét. Sütés nélkül készül, azok is el tudják készíteni, akik nem szoktak sütni-főzni. Az eredeti receptben meggy szerepel, de mivel a meggyszezon már elmúlt, szedret használtam.
A sütink három rétegből fog állni. Vegyünk egy kb. 30×28-as tepsit.
Első réteg:
1 kg szeder (meggy, stb.)
1 liter víz
20 dkg nádcukor vagy kristálycukor
1 teáskanál fahéj
23 dkg búzadara
A gyümölcsöt vízzel, cukorral, fahéjjal nagy lángon felforraljuk. Ha felforrt, beletesszük a búzadarát. Amikor újra felforr, még egy percig kevergetjük, majd elzárjuk a gázt.
A tepsit hideg vízzel kiöblítjük, és beletesszük ezt a masszát, majd szépen elsimítjuk.
Jöhet a második réteg:
Két csomag vaníliás pudingot készítünk, de nem az előírt mennyiségű tejjel, hanem egy kicsit kevesebbel: 8 dl-rel. Ezt ráöntjük a búzadarás rétegre, és szépen elsimítjuk.
Harmadik réteg:
2 dl tejszín
2 tábla 20 dkg-os étcsokoládé
A tejszínt és a csokit összeolvasztjuk, és ha már a pudingréteg langyos, akkor szépen ráöntjük. Hűtőbe tesszük, és kb. három óra múlva már fogyaszthatjuk is.
Jó hűsölést!
R. Nagy Csilla
A nyitókép a szerző felvétele.
Kapcsolódó receptek:
Hűsítő desszert: joghurttorta
Szereted a tested? … és a szedres máktortát?
Tweet