Talita

Keresztény női magazin

Nyári hűsítő süti

husito_suti
Jövő hétre újabb nagy meleget ígérnek a meteorológusok, ezért megosztjuk veletek ennek az egyszerű édességnek a receptjét. Sütés nélkül készül, azok is el tudják készíteni, akik nem szoktak sütni-főzni. Az eredeti receptben meggy szerepel, de mivel a meggyszezon már elmúlt, szedret használtam.

A sütink három rétegből fog állni. Vegyünk egy kb. 30×28-as tepsit.

Első réteg:
1 kg szeder (meggy, stb.)
1 liter víz
20 dkg nádcukor vagy kristálycukor
1 teáskanál fahéj
23 dkg búzadara

A gyümölcsöt vízzel, cukorral, fahéjjal nagy lángon felforraljuk. Ha felforrt, beletesszük a búzadarát. Amikor újra felforr, még egy percig kevergetjük, majd elzárjuk a gázt.

A tepsit hideg vízzel kiöblítjük, és beletesszük ezt a masszát, majd szépen elsimítjuk.

Jöhet a második réteg:
Két csomag vaníliás pudingot készítünk, de nem az előírt mennyiségű tejjel, hanem egy kicsit kevesebbel: 8 dl-rel. Ezt ráöntjük a búzadarás rétegre, és szépen elsimítjuk.

Harmadik réteg:
2 dl tejszín
2 tábla 20 dkg-os étcsokoládé

A tejszínt és a csokit összeolvasztjuk, és ha már a pudingréteg langyos, akkor szépen ráöntjük. Hűtőbe tesszük, és kb. három óra múlva már fogyaszthatjuk is.

Jó hűsölést!

R. Nagy Csilla

A nyitókép a szerző felvétele.

Kapcsolódó receptek:

Hűsítő desszert: joghurttorta

Szereted a tested? … és a szedres máktortát?


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162