Sünitorta
Kislányom az idén névnapján is szerette volna tortával megvendégelni az osztálytársait. Születésnapra szoktak tortát vinni az osztályba is a gyerekek, de névnapra mégsem akartam szülinapi tortával beállítani…
Mit süssek, ami torta, de mégsem az… Némi töprengés után egy régi barátnőm receptje jutott eszembe, a sünitorta. Nagyon egyszerű elkészíteni, sütni sem kell. A recept kicsit hasonlít a házi kókuszgolyóra. Fejtörést csak a csokiba mártott ropi okozott – vajon milyen lesz a sós az édessel? A tanárok is kértek…
Hozzávalók egy nagyméretű sünihez:
1 kg darált háztartási keksz
15 dkg cukor
3 dl tej
15 dkg vaj vagy margarin
híg szilvalekvár vagy meggylé
1 csomag étcsokoládés tortabevonó
ropi
színes cukordrazsé – de mazsola is megteszi
A darált kekszet elkeverjük a cukorral, a tejjel és az olvasztott vajjal. Annyi szilvalekvárt/meggylevet keverünk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk. Ha a gyerekek kigyurmázták magukat, süni alakúra pofozgatjuk a masszát. Rácsra helyezzük. A csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük a tortabevonót, belemártogatjuk és a sünibe szurkáljuk a ropikat, majd nyakon (háton) öntjük vele a sünit. Cukordrazsé szemet, orrot tűzünk rá, és másnapig a hűtőbe tesszük.
Gyimesné Ági
Tweet